Antena 3 CNN Actualitate Scandal uriaș după tragedia de la Timișoara. Un bloc deratizat a fost evacuat a doua oară, deși oamenilor li s-a permis să se întoarcă în locuințe

Scandal uriaș după tragedia de la Timișoara. Un bloc deratizat a fost evacuat a doua oară, deși oamenilor li s-a permis să se întoarcă în locuințe

Scandal uriaș după tragedia de la Timișoara. Un bloc deratizat a fost evacuat a doua oară, deși oamenilor li s-a permis să se întoarcă în locuințe
Sursa foto: foto: PressAlert.ro
21 Noi 2019   •   10:04

Este scandal uriaș la Timișoara, după tragedia în care au murit doi copii și mama unuia dintre ei, iar alte 43 de persoane au ajuns la spital. Al doilea bloc în care s-a facut deratizarea cu substanțe periculoase a fost evacuat. Asta după ce autoritățile au permis inițial accesul locuitorilor în clădire.

Este vorba despre cel de-al doilea imobil care a fost evacuat după ce reprezentanții ISU au aflat că și acolo s-a făcut deratizare.

Și o echipă a Antena 3 a pătruns în blocul respectiv, iar astăzi a aflat că a fost din nou evacuat.

Deocamdată, autoritățile nu au oferit o explicație pentru această a doua evacuare, de ce au fost lăsați oamenii să se întoarcă acasă și, mai ales, dacă au fost puși în pericol.

Astăzi, o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN) a sosit la Timişoara, pentru a efectua verificări suplimentare cu echipamente specializate în locaţiile în care s-a identificat prezenţa substanţei toxice.


Citește și: Bilanțul victimelor dezinsecţiei de la Timişoara: Numărul pacienţilor internaţi a ajuns la 45

ISU Timiş a asigurat sprijinul specialiştilor Ministerului Sănătăţii şi DSP cu două echipaje CBRN pentru detecţia substanţelor toxice şi un echipaj SMURD şi monitorizează în continuare situaţia persoanelor evacuate, oferindu-le acestora sprijin prin cazare.

IPJ Timiş continuă activitatea de cercetare penală pentru lămurirea şi elucidarea tuturor aspectelor referitoare la dosarul penal deschis în cauză.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi asigură paza bunurilor şi restricţionează accesul în locaţii.

Citește și: Teodor și-a pierdut soția și copilul de trei ani în blocul morții din Timișoara: "Medicii s-au gândit că dacă a murit copilul, a luat și nevasta ceva, ca să se omoare"

"Până în acest moment s-au efectuat examene toxicologice de către inspectorii Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul DSP Timiş, pentru a se determina calitatea aerului, dacă mai este încărcat cu materiale care pun în pericol sănătatea locatarilor. Rezultatele prezentate de către DSP Timiş la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, în urma verificărilor efectuate, nu indică prezenţa unor substanţe toxice în spaţiile verificate", a afirmat Elena Megherea.

În urma rezultatelor obţinute după aceste verificări, în cursul dimineţii de joi se va efectua o acţiune de neutralizare, decontaminare şi igienizare a acestor spaţii, pentru a înlătura orice sursă care ar putea pune în pericol sănătatea locatarilor.

Citește și: Răsturnare de situație! Directorul IML face un anunț surpriză cu privire la cauza deceselor de la Timișoara

La finalizarea acestor acţiuni, se va permite accesul total al locatarilor în imobilele blocurilor de locuinţe de la adresele Mioriţa nr. 4 şi Vaida Voievod nr. 1.

În prezent, sunt internate 43 de persoane, dintre care 32 de copii la Spitalul "Louis Ţurcanu", opt adulţi la Spitalul Judeţean Timişoara şi trei adulţi la Spitalul Municipal.

Citește și:

Raed Arafat, despre tragedia de la Timișoara: „Dispecerii nu pot să coreleze apelurile”

Avocatul Poporului va efectua o anchetă în cazul de la Timişoara

×
Subiecte în articol: deratizare
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close