Antena 3 Actualitate Social Raed Arafat, despre tragedia de la Timișoara: „Dispecerii nu pot să coreleze apelurile”

Raed Arafat, despre tragedia de la Timișoara: „Dispecerii nu pot să coreleze apelurile”

19 Noi 2019   •   15:21
Raed Arafat, despre tragedia de la Timișoara: „Dispecerii nu pot să coreleze apelurile”
Sursa foto: Foto: Agerpres

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Secretarul de stat din MAI Raed Arafat a declarat, cu privire la tragedia de la Timișoara, că dispecerii de la serviciile de urgență nu pot să coreleze apelurile primite.

„Dacă vrem să luăm situația apelurilor, cele 15, au venit pe trei zile și pe probleme diferite. Până luni dimineață poate nu s-a sesizat nimeni să lege aceste cazuri împreună. Este foarte greu de spus dacă erau de legat. Încă vor fi analize, discuții. O să fie analizat foarte serios acest caz. Faptul că ambulanța a fost chemată de mai multe ori într-un bloc în perioada de trei zile.(....)Eu am cerut acum să vedem de câte ori a fost chemată ambulanța la acest bloc în ultmul an”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Întrebat de jurnalista Oana Zamfir ce trebuie schimbat pentru ca o astfel de situație să nu se repete, Raed Arafat a adăugat că e nevoie de un sistem digital bine implementat. 

„Poate că va trebui implementat un sistem digital: după un număr de telefoane, să avertizeze șeful de tură că dintr-un loc a venit un număr mai mare de telefoane. Poate că este soluția ce trebuie să fie implementată după acest caz. La modul în care a reacționat sistemul, modul în care s-au mobilizat, modul în care au identificat nu am ce să le reproșez colegilor de la Pompieri.Însă, faptul că nu putut sesiza situația mai devreme, pentru asta putem găsi soluții digitale”, a spus Raed Arafat.

Poliţia Timiş a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul deratizării dintr-un bloc din Timişoara, de pe strada Mioriţei, în urma căreia trei persoane au decedat şi mai mulţi adulţi şi copii au ajuns la spital. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close