Antena 3 CNN Actualitate Statistici îngrijorătoare despre tinerele din România. 10.000 de ADOLESCENTE au ales să facă avort anul trecut. Multe aveau SUB 15 ani

Statistici îngrijorătoare despre tinerele din România. 10.000 de ADOLESCENTE au ales să facă avort anul trecut. Multe aveau SUB 15 ani

Statistici îngrijorătoare despre tinerele din România. 10.000 de ADOLESCENTE au ales să facă avort anul trecut. Multe aveau SUB 15 ani
de O.P.    |    12 Iun 2013   •   06:00

Tot mai puţine tinere din România aleg să păstreze o sarcină, iar unul dintre motivele invocate ar fi vârsta. Numărul fetelor sub 19 ani care rămân însărcinate este în creştere. Nepregătite pentru o astfel de schimbare, tot mai multe hotărăsc să avorteze.

Anul trecut, mai exact ianuarie 2012-martie 2013 a fost perioada în care s-au înregistrat cele mai multe avorturi în rândul tinerelor, cu vârste cuprinse între 11 şi 19 ani. Datele oficiale arată că peste 16 mii de tinere au rămas însărcinate şi mai mult de jumătate dintre acestea, mai exact peste 10 mii, au făcut întrerupere de sarcină. Cea mai îngrijorătoare categorie este cea a tinerelor sub 15 ani.

Din numărul total, peste 800 dintre acestea au rămas însărcinate şi, într-un final, doar 200 au păstrat sarcina.

În 2012 cele mai multe minore care au rămas însărcinate înainte împlinirii vârstei de 15 ani au fost înregistrate în judeţele Bistriţa-Năsăud, Dolj, Bihor, Mureş , dar şi în Constanţa, Iaşi sau Braşov.

În schimb, în primul trimestru din 2013, judeţul Vaslui a fost cel care a ocupat locul fruntaş. Urmat de Iaşi, Dolj, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Sibiu.
Puţine dintre fetele sub 15 ani care au rămas însărcinate au păstrat şi sarcina.(

Astfel în 2012 cele mai multe întreruperi de sarcină, pentru această categorie, au fost înregistrate în judeţele Timiş, Olt, Harghita, Braşov , Bacău şi Sibiu. 

În timp ce în primele trei luni ale acestui an, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Brăila, Harghita, Teleorman, Bihor şi Cluj. Nici atunci când vorbim de tinerele peste 15 ani, situaţia nu este cu mult diferită.

×
Subiecte în articol: avort
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close