Antena 3 CNN Actualitate Vești proaste pentru fugarii Puiu Popoviciu și Alexander Adamescu. Anunțul ministrului Justiției

Vești proaste pentru fugarii Puiu Popoviciu și Alexander Adamescu. Anunțul ministrului Justiției

Ministerul Justiției, Stelian Ion, a discutat joi cu ambasadorul britanic la București, Andrew Noble, despre repatrierea fugarilor Alexander Adamescu și Puiu Popoviciu, pe numele cărora au fost emise mandate europene de arestare și care se află în prezent în Marea Britanie.

Vești proaste pentru fugarii Puiu Popoviciu și Alexander Adamescu. Anunțul ministrului Justiției
de Gabriel Dano    |    28 Ian 2021   •   18:30

”Au fost evocate cazurile având ca obiect soluționarea mandatelor europene de arestare emise cu privire la ADAMESCU Bogdan Alexander și POPOVICIU Gabriel Aurel. Apreciem orice informație transmisă de colegii britanici cu privire la elemente concrete privind predarea persoanelor în privința cărora procedurile judiciare în fața instanțelor britanice au fost încheiate.

A fost apreciată contribuția magistratului de legătură britanic în România, din perspectiva facilitării cooperării judiciare”, precizează Ministerul Justiției, prin intermediul unui comunicat.

Alexander Adamescu poate fi extrădat în România! Milionarul a pierdut definitiv procesul la Curtea Supremă a Marii Britanii.

Afaceristul este acuzat că, împreună cu tatăl său, Dan Adamescu, ar fi mituit judecători de la Tribunalul București pentru a obține hotărâri favorabile în cadrul unor proceduri de insolvență care vizau firmele deținute de familie.

Pe data de 25 mai 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât arestarea sa preventivă în lipsă, deoarece acesta plecase deja din țară. În 2018, Alexander Adamescu este arestat la Londra de către polițiștii britanici, iar Instanța a decis atunci că trebuie extrădat în România.

Nefiind o hotărâre definitivă, avocații lui Alexander Adamescu au atacat-o. Curtea Supremă a Regatului Unit a respins apelul lui Alexander Adamescu.

Alexander Adamescu poate fi extrădat. Acuzațiile DNA

Anchetatorii arată că în lunile iunie și decembrie 2013, Adamescu jr. împreună cu tatăl său (decedat – n.red.) a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 de euro, respectiv 23.000 de lei magistraților Ion Stanciu și Elena Rovența, judecători la Tribunalul București – Secția VII Civilă.

Banii, notau procurorii DNA, au fost oferiți pentru ca aceștia să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era Dan Grigore Adamescu.

Puiu Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de închisoare în august 2017 în dosarul Băneasa. Acum, omul de afaceri se află la Londra, în procedură judiciară privind predarea către România. În iulie anul trecut, o curte din Regatul Unit a decis predarea lui Popoviciu la București, însă sentința nu este definitivă și se așteaptă judecarea recursului declarat de omul de afaceri. Cel mai probabil audierile în apel vor începe pe 15 martie 2021.

 

×
Subiecte în articol: Puiu Popoviciu
Parteneri
Radu Mazăre, eliberat condiționat. Decizia este definitivă
x close