Antena 3 CNN Actualitate Ţânţarii nu vor mai fi o problemă în vara aceasta. Autorităţile folosesc un insecticid puternic

Ţânţarii nu vor mai fi o problemă în vara aceasta. Autorităţile folosesc un insecticid puternic

Ţânţarii nu vor mai fi o problemă în vara aceasta. Autorităţile folosesc un insecticid puternic
Sursa foto: Foto: davidicke.com
23 Iul 2011   •   20:43

Ţînţarii sunt atacaţi de pe toate fronturile - de la sol şi din elicopter. Speriate de reapariţia virusului ucigaş West Nile la noi în ţară, autorităţile din toate judeţele au pus tunurile pe inamicii noştri estivali. În Bucureşti, edilii combat invazia cu elicopterul.

Supărătoarele insecte sunt nimicite de sus, cu o armă letală. Un insecticid puternic, ce nu le dă nicio şansă.

Lupta cu ţînţarii nu e uşoară. Peste tot în ţară, operaţiunile de dezinsecţie sunt în toi. De multe ori însă rămân fără efecte.  Căldura le prieşte insectelor. Şi le înmulţeşte. Iar ploile dese curăţă substanţele ce-ar putea să le facă rău.  

Primăria Capitalei nu se predă, însă, în războiul cu insectele. Arma lor - o substanţă nouă, ce va fi împrăştiată în zonele cu vegetaţie abundentă. Dis de dimineaţă, elicoperul cu insecticid se pregătea de acţiune.

Iar la primele raze ale soarelui, aparatul de zbor s-a ridicat de la sol. În tară, autorităţile locale recunosc că au nevoie de întăriri. Însă oamenii nu se tem de ţânţari.

Chiar şi aşa, nu ar trebui să renunţăm la plasele de ţânţari şi nici la spray-urile sau cremele de protecţie.

 


×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close