Antena 3 CNN Actualitate Țara care te plătește cu 3.000 de euro dacă te infectezi pe teritoriul ei. Cum sunt atrași turiștii în pandemie

Țara care te plătește cu 3.000 de euro dacă te infectezi pe teritoriul ei. Cum sunt atrași turiștii în pandemie

Mai multe state se dau peste cap pentru a le dovedi turiștilor că sunt sigure pe timp de pandemie și pentru a-i atrage în vacanțe. Uzbekistan, Cipru, Thailanda sau Mexic oferă garanții pentru cei care vor să își petreacă concediile pe meleagurile lor și bonificații de până la 3.000 de euro pentru vizitatorii care se infectează în timpul sejurului.

Țara care te plătește cu 3.000 de euro dacă te infectezi pe teritoriul ei. Cum sunt atrași turiștii în pandemie
Sursa foto: antena3
de Cristina Tudorache    |    17 Iul 2020   •   16:59

Uzbekistanul, stat din Asia Centrală, are cea mai atractivă campanie pentru a atrage turiștii, după ce a demarat un program numit ”Uzbekistan: Călătorie sigură garantată”, prin care promite 3.000 de dolari drept compensații pentru fiecare vizitator care se infectează cu noul coronavirus în vacanță. Banii sunt acordați pentru plata serviciilor medicale într-un spital de pe teritoriul țării. Pentru a fi eligibili în această campanie, turiștii trebuie să rezerve serviciile printr-un ghid local.

Oferte pentru turiști în Europa

Și destinațiile preferate de vară ale românilor au oferte atractive pentru turiști. Cipru promite să acopere costurile de cazare, mâncare, băutură și medicație pentru vizitatorii care devin pozitivi în timpul șederii lor. 

Bulgaria a promis de asemenea facilități pentru turiști. Aceștia nu vor mai fi taxați suplimentar pentru șezlonguri, umbrele și chiar și mese la unele dintre cele mai populare plaje.

Grecia se numără în prezent printre puţinele state care au graniţa deschisă cu România, nenumărate obiective turistice şi plaje fascinante, dar şi puţine cazuri (doar 35 de cazuri noi înregistrate cu o zi în urmă). În insula vulcanică Santorini, care atrage anual circa 3 milioane de turişti, nu a fost raportat niciun caz de Covid-19 de la începutul pandemiei.

Cum își atrag turiștii Mexic și Thailanda 

Orașul Cancun din Mexic a lansat campania ”Vino la Cancun 2 x 1” (Come to Cancun 2 x 1), prin care sunt oferite două nopți gratuite de cazare la fiecare două plătite. De asemenea, turiștii primesc înapoi banii de bilet astfel încât să mai aducă pe cineva cu ei.

În Thailanda, unele hoteluri au anunțat că la un sejur rezervat, turiștii vor primi încă o vacanță pe care au ocazia să și-o antameze pentru viitor.
 

×
Subiecte în articol: coronavirus Uzbekistan Europa
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close