Antena 3 CNN Actualitate Teoria spectaculoasă a unui fost senator: "Ceaușescu, lovit de 31 de blesteme"

Teoria spectaculoasă a unui fost senator: "Ceaușescu, lovit de 31 de blesteme"

Teoria spectaculoasă a unui fost senator: "Ceaușescu, lovit de 31 de blesteme"
25 Dec 2017   •   19:28

Marius Marinescu, fost senator, are o teorie spectaculoasă legată de moartea lui Ceaușescu și blestemul pe care l-a adus această zi istorică României. 

"Un blestem al lui Vlad Țepeș din Evul Mediu, 1459, 28 de blesteme- 28 de biserici dărâmate, un blestem pentru dărâmarea Spitalului Brâncovenesc și un blestem pentru dărâmarea Cimitirului Ciumaților. De menționat că toate actele oficiale, testamentele, actele comerciale din perioada bizantinului ortodox, până în 1864-1865 când au fost aprobate Codul Civil și Codul Penal, se încheiau cu un blestem.

În 20 septembrie 1459, domnitorul Vlad Țepeș ctitorea Bucureștiul și în subsolul testamentului a aruncat un blestem spunând că cei care ar fi îndrăznit să distrugă Cetatea Dâmboviței să fie omorâți.

În 1984, dictatorul ordonă dărâmarea Spitalului Brâncovenesc. Testamentul purta următorul blestem:  cine va dărâma lăcașul de sănătate, să moară în zi de sărbătoare omorât de oamenii săi. Tot în 1984, dictatorul dărâmă Biserica Cotroceni ctitorită de domnitorul Șerban Cantacuzino. Familia domnitorului era înmormântată în biserică. Același blestem ca al lui Vlad Țepeș, același final tragic pentru dictatori. 

În 1986, dictatorul ordonă demolarea Mănăstirii Văcărești ctitorită de Nicolae Mavrocordat, acolo fiind înmormântată și familia. Același blestem, aceeași tragedie pentru dictatori", a explicat Marius Marinescu. 

 

×
Subiecte în articol: teorie 100 de minute
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close