Antena 3 CNN Actualitate The Telegraph: România, destinaţia perfectă pentru Halloween

The Telegraph: România, destinaţia perfectă pentru Halloween

The Telegraph: România, destinaţia perfectă pentru Halloween
Sursa foto: Foto: vt880.blogspot.com
31 Oct 2011   •   23:03

Publicaţiile The Irish Times şi The Telegraph prezintă România ca destinaţia perfectă pentru o petrecere de Halloween, ea fiind patria aventurilor stranii cu vrăjitoare din Valahia şi vampiri din Transilvania", conform Mediafax.

În articolul "There will be blood... and vampires" ("Va fi sânge ... şi vampiri"), Sean Hillen de la The Irish Times scrue despre experienţa sa legată de România, care a început în 1995, când a fost trimis să scrie despre primul Congres Mondial al lui Dracula.

În final, a ajuns să scrie o carte, inspirată de România - "Digging for Dracula". Jurnalistul îşi aminteşte replica unui fost ministru român al turismului, din anii '90: "Dacă vor să vadă mâini de morţi care ies din coşciuge, o să le dăm asta".

"Cu Halloween-ul care ne bântuie zilele astea, România ne promite evenimente de gen în regiunile în care s-au născut legendele cu vrăjitoare şi vampiri şi o grămadă de operatori turistici sunt gata să împlinească dorinţa călătorilor", mai scrie el.

După ce autorul le prezintă potenţialilor turişti irlandezi modalităţile de a ajunge în România, acesta îi anunţă că prima lor oprire va fi Bucureştiul, "capitala cunoscută, în anii '20- '30, ca fiind «Micul Paris»".

"Chiar dacă nu este unul dintre cele mai frumoase oraşe, Bucureştiul oferă însă atracţii turistice, de la operă la concerte de jazz", mai scrie acesta.

"Puterea hipnotizantă a lui Dracula nu a fost trecută cu vederea şi vizitatorii pot mânca într-un beci, printre lumânări aprinse şi «capete tăiate» la Contele Dracula. Clubul este departe de a fi unul cu bucătărie fină, dar are nume interesante pentru meniuri: «Van Helsing» sau «Puiul Haiduc»", spune jurnalistul.

×
Subiecte în articol: Halloween sarbatoare
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close