Antena 3 CNN Actualitate Traficul feroviar, dat peste cap de viscol şi ninsoare: Peste 180 de trenuri anulate şi cinci linii închise

Traficul feroviar, dat peste cap de viscol şi ninsoare: Peste 180 de trenuri anulate şi cinci linii închise

Traficul feroviar, dat peste cap de viscol şi ninsoare: Peste 180 de trenuri anulate şi cinci linii închise
Sursa foto: Foto: Mediafax
07 Feb 2012   •   17:24

Peste 180 de trenuri au fost anulate, marţi, cinci linii sunt închise şi există întârzieri de peste o oră în sud şi sud-est, din cauza zăpezii, a viscolului şi a gheţii de pe firele electrice, a anunţat CFR Călători, citat de Mediafax.

Liniile Ploieşti-Urziceni, Titan-Olteniţa, Urziceni-Slobozia, Făurei-Buzău şi Săruleşti-Fundulea sunt  închise şi se acţionează cu pluguri pentru deszăpezire.
   
De asemenea, pe 12 linii locomotivele electrice au fost înlocuite cu locomotive Diesel, din cauza vântului şi a poleiului depus pe firele electrice.

Printre cele 12 secţii de cale ferată se numără Lehliul-Cerna Vodă, Ţăndărei-Feteşti, Fundulea-Lehliu, Tecuci-Mărăşeşti, Adjud-Buzău, Făurei-Urziceni şi Giurgiu-Videle.
   
Trenurile care circulă pe rute din sud şi sud-est, pe regionalele Constanţa, Galaţi şi Bucureşti, au întârzieri de peste 60 de minute.
   
CFR Călători precizează că înaintea trenurilor merg pluguri, pentru fluidizarea traficului, deszăpezirea pe liniile de cale ferată făcându-se cu 148 de utilaje.
   
Toţi călătorii din Gara de Nord Bucureşti care au ca destinaţie Constanţa au fost preluaţi de un tren suplimentar - InterRegio 12891. Trenul a plecat la ora 16.00 şi va circula pe o rută ocolitoare, prin Buzău.
   
De asemenea, echipele feroviare intervin cu utilajele de deszăpezire pentru redeschiderea traficului pe ruta directă Bucureşti - Constanţa şi retur.
   
Călătorii pot solicita informaţii despre trenurile anulate şi despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară sau la numărul de telefon 021/9521.
   
Meteorologii au prelungit codul portocaliu de ninsori şi viscol pentru opt judeţe din sud-estul ţării până miercuri, când va intra în vigoare codul galben de ger în aproape toată ţara, până duminică.
   

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close