Antena 3 CNN Actualitate Trei mega-lovituri pregătite în 2020. Luptă cruntă pentru putere

Trei mega-lovituri pregătite în 2020. Luptă cruntă pentru putere

Andreea Sava a prezentat în exclusivitate, în emisiunea "Descoperiți", trei lovituri pregătite pentru 2020 și mișcări-bombă în politica: întâlniri secrete, filaje, trădări, amenințări cu dosare.

Trei mega-lovituri pregătite în 2020. Luptă cruntă pentru putere
Sursa foto: foto- captură Antena 3
12 Ian 2020   •   20:10

Lovitura nr. 1: Alegerile anticipate 

Alegerile anticipate reprezintă prima lovitură majoră care se anunță în anul 2020. Chiar dacă alegerile prezidențiale sunt cele mai urmărite și spectaculoase, accesul cu adevărat la pârghiile executive și la bugetele de sute de miliarde de euro se face la alegerile locale și la cele parlamentare. 

Ludovic Orban evită în mod clar un răspuns direct la întrebarea legată de demisie. Dar nici nu neagă că, în discuția de la Cotroceni, Iohannis i-ar fi cerut-o. Mulți analiști și politicieni susțin că Iohannis vrea cu orice preț anticipate, iar sistemul le va și livra, oricât de imposibil de realizat ar părea. 

Lovitura nr 2: Măsuri controversate pregătite de Guvern

Tabăra Iohannis ar avea nevoie de o diversiune pentru a muta discuțiile care, la final de an, se concentrau periculos doar în zona măsurilor controversate pregătite de Guvern: disponibilizări masive, creșteri de accize a cursului euro-leu, coroborate cu acuzații că nu se vor realiza măririle de pensii, salarii și alocații votate deja în Parlament, întârzieri la plata salariilor, creșterea vârstei de pensionare și umflarea aparatului din diverse instituții publice cu zeci de consilieri. Apoi, pregătirea de privatizări care a iscat multe controverse. 

Urmăriți continuarea în materialul de mai jos: 

Trei mega-lovituri pregătite în 2020. Luptă cruntă pentru putere

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close