Udrea: Staţiunile au fost foarte aglomerate din cauza turiştilor cazaţi la negru

de Antena3.ro    |    04 Ian 2012   •   16:43
Udrea: Staţiunile au fost foarte aglomerate din cauza turiştilor cazaţi la negru Foto: Facebook/ Elena Udrea Profile

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat miercuri că dacă datele oficiale arată un grad de ocupare a hotelurilor de 83% în perioada sărbătorilor de iarnă, turiştii cazaţi la negru în pensiuni au făcut ca staţiunile să fie mult mai aglomerate în realitate, potrivit Mediafax.
   
"Gradul de ocupare în principalele staţiuni montane româneşti, în perioada sărbătorilor de iarnă (24 decembrie 2011- 2 ianuarie 2012), a fost de aproape 83%, vârful fiind atins de Revelion, când gradul de ocupare a fost de aproximativ 95%, potrivit datelor asociaţiilor profesionale din turism transmise Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT)", se arată într-un comunicat al instituţiei transmis miercuri.
   
De asemenea, traficul auto înregistrat pe Valea Prahovei a fost de aproape 90.000 de maşini, potrivit datelor Inspectoratului General al Poliţiei Române, citate de MDRT.
   
"Am avut o perioadă a sărbătorilor foarte bună pentru turism, în ciuda vremii şi a zăpezii care s-a lăsat aşteptată. Un grad de ocupare de 95% de Revelion şi o medie pentru toată perioada sărbătorilor de 83% sunt cifre foarte bune, dacă ţinem cont că vorbim doar despre structurile clasificate şi că în pensiunile agroturistice sunt cazaţi cei mai mulţi turişti la negru, pe care operatorii nu-i declară oficial. Dacă cifrele declarate sunt atât de mari, vă daţi seama ce aglomerate au fost, în realitate, staţiunile în aceste zile!", a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.
   
Cel mai mare grad de ocupare în perioada sărbătorilor, în jur de 92%, a fost înregistrat în Bucovina, unde sunt clasificate 243 de structuri de cazare certificate cu 6.781 de locuri, potrivit datelor ministerului.

Un grad de ocupare de aproximativ 90% a fost înregistrat în staţiunile de pe Valea Prahovei (judeţele Braşov şi Prahova), unde există 1.149 de structuri de cazare clasificate cu 32.445 de locuri de cazare.

În judeţul Hunedoara gradul de ocupare a fost de aproape 80% pentru 157 de structuri de cazare clasificate, cu 4.668 de locuri. În judeţul Maramureş a fost înregistrat un grad de ocupare de peste 70%.


Parteneri
x close