Antena 3 CNN Actualitate Un bloc RA-APPS, vândut cu chiriaşi cu tot

Un bloc RA-APPS, vândut cu chiriaşi cu tot

Un bloc RA-APPS, vândut cu chiriaşi cu tot
30 Ian 2007   •   08:55

Un bloc cu canalizarea înfundată, cu subsolul inundat şi plin de igrasie, va fi scos la vânzare cu tot cu chiriaşi. În scripte figurează ca bloc cu locuinţe de serviciu pentru angajaţii Regiei Protocolului de Stat. Conducerea Regiei vrea să-l vândă la licitaţie, alături de vilele în care stau cu chirie diverşi demnitari. Blocul a fost construit acum 44 de ani. Chiriaşii au mai astupat crăpăturile şi au vopsit pereţii. Subsolul clădirii e inundat de ani de zile şi igrasia a urcat în fiecare cameră, până la etajul doi.

Camerele le-au fost repartizate pe vremea cînd lucrau la Serele Băneasa. Mulţi au ieşit la pensie însă au rămas pe loc. S-au obişnuit cu traiul la comun, indiferent că gătesc, spală rufe sau îşi petrec sărbătorile. Au vrut să le cumpere, dar conducerea regiei le-a spus că nu are lege să le vândă.

Acum, un proiect îi dă dreptul să scoată la licitaţie toate casele pe care le administrează, indiferent că sunt locuite de ei sau, de exemplu, de Mircea Geoană, Vasile Blaga, sau de fostul procuror general al României, Tănase Joiţa.

Deşi este în dezbatere publică până la sfarşitul lunii, proiectul de lege a fost trimis deja miniştrilor să-l avizeze. Pentru marţi, Secretariatul General al Guvernului a programat o întâlnire între regie şi pe chiriaşi.

Observator

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close