Antena 3 CNN Actualitate Un copil de 5 ani, dus de urgență la spital după ce a băut insecticid

Un copil de 5 ani, dus de urgență la spital după ce a băut insecticid

Un copil a ajuns la spital după ce a băut insecticid. Micuţul, în vârstă de aproximativ cinci ani, se afla în casa familiei, în localitatea botoșăneană Dracşani. Acesta a dat peste un recipient în care se afla insecticid şi, crezând că este suc, ar fi luat o înghiţitură.

Un copil de 5 ani, dus de urgență la spital după ce a băut insecticid
Sursa foto: ARHIVĂ/ Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    16 Mai 2022   •   17:47

Norocul micuțului a fost că părinţii erau în preajmă şi au observat copilul cu sticla în mână. Tatăl l-a urcat imediat în maşină şi a pornit spre spital, iar în acelaşi timp a sunat şi a 112 şi a cerut ajutorul cadrelor medicale de la Ambulanţă. Un echipaj cu medic i-a ieșit în cale părintelui disperat

„Copilul a fost preluat dintr-un autoturism particular. Era stabil din punct de vedere hemodinamic şi a fost transportat la Secţia Pediatrie pentru investigaţii suplimentare şi supraveghere”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoșani, potrivit monitorulbt.ro.

Potrivit medicilor specialişti, în această perioadă tot mai mulţi copii ajung la spital din cauza ingestiei involuntare de obiecte sau substanţe toxice.

×
Subiecte în articol: insecticid
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close