Antena 3 CNN Actualitate Unde se schiază în acest sfârșit de săptămână. Stratul de zăpadă ajunge la 60 de centimetri în unele zone

Unde se schiază în acest sfârșit de săptămână. Stratul de zăpadă ajunge la 60 de centimetri în unele zone

Unde se schiază în acest sfârșit de săptămână. Stratul de zăpadă ajunge la 60 de centimetri în unele zone
Sursa foto: Foto: pixabay.com
21 Apr 2017   •   16:32

Ninsorile din ultimele zile i-au luat prin surprindere pe administratorii de pârtii care au atârnat de câteva săptămâni clăparii în cui, scrie libertatea.ro.

După ninsoarea din cursul nopţii de miercuri spre joi, pe partea superioară a Masivului Postăvarul, stratul de zăpadă a ajuns la 30 -35 cm, iar în partea inferioară atingea 15 cm, în jurul orei 11.00. În cursul zilei a continuat să ningă, dar vântul s-a oprit. De altfel, potrivit administratorilor domeniului schiabil, telecabina funcţiona conform programului de vară.

Cu toate acestea, cei care se ocupă de administrarea pârtiilor au precizat că, oficial, sezonul de schi este închis. De altfel, în ultima perioadă s-a început şi demontarea plaselor de siguranţă.

Asta înseamnă că pasionaţii de sporturi de iarnă merg pe răspunderea lor să schieze în Poiana Braşov.

Și la Rânca stratul de zăpadă s-a depus consistent și e perfect pentru sporturile de iarnă. Mai dificil ar fi însă accesul în zonă. Pe DN 67 C, între Novaci şi Rânca, se află zăpadă tocată după kilometrul 25 şi se acţionează cu cinci utilaje de deszăpezire. Drumarii au împrăştiat peste 15 tone de material antiderapant. Potrivit lui Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, stratul de zăpadă în staţiune se apropie de 60 de centimetri.

 

×
Subiecte în articol: schi poiana brasov Brașov ranca
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close