URMĂRILE SCANDALULUI CĂRNII DE CAL. Ce măsuri au luat românii

de L.D.    |    27 Mar 2013   •   19:35
URMĂRILE SCANDALULUI CĂRNII DE CAL. Ce măsuri au luat românii Foto: sciencedaily.com

Consumul intern de carne de vită a scăzut cu minim 10% comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar exporturile de carne de vită şi cal au ajuns aproape de zero ca urmare a scandalurilor de pe piaţă din ultima perioadă, a declarat miercuri preşedintele Federaţiei Pro Agro, Alexandru Jurconi.

 "Consumul de carne de vită şi cal pe piaţa internă a scăzut în această perioadă cu zeci de procente. Nu ştim însă dacă scăderea este din cauza intrării în Postul Paştelui sau din cauza scandalurilor din piaţă", a spus Jurconi în urma unei întâlniri cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

El a arătat că, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, consumul intern de carne de vită şi cal s-a diminuat cu minim 10%.

Totodată, preşedintele Federaţiei a afirmat că în ultima perioadă exporturile de carne de vită şi cal s-au redus drastic, ajungând aproape de zero, scrie Mediafax.

Parteneri
x close