Antena 3 CNN Actualitate Viceprimarul Capitalei sfidează problema maidanezilor: Am luat toate măsurile, am mutat câinii comunitari la Stadionul Dinamo

Viceprimarul Capitalei sfidează problema maidanezilor: Am luat toate măsurile, am mutat câinii comunitari la Stadionul Dinamo

Viceprimarul Capitalei sfidează problema maidanezilor: Am luat toate măsurile, am mutat câinii comunitari la Stadionul Dinamo
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    04 Sep 2013   •   23:36
Viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu a declarat, miercuri, că Primăria a luat toate măsurile pentru buna organizare a partidei România-Ungaria, precizând în glumă că şi problema câinilor comunitari a fost rezolvată, aceştia fiind "mutaţi la Stadionul Dinamo".
 
Nicolaescu a adus în discuţie şi un ajutor divin pentru a preîntâmpina un incident în care un suporter să fie muşcat sau omorât de câinii comunitari.

"Doamne fereşte! Sigur nu se va întâmpla, pentru că am luat toate măsurile pentru a nu se întâmpla astfel de incidente. I-am mutat la Stadionul Dinamo! Sperăm că nu vor fi probleme cu câinii comunitari. Vom asigura condiţii de asemenea manieră încât să nu avem asemenea incidente. De altfel, Primăria Capitalei are o implicare destul de mare în rezolvarea acestor probleme, avem nişte hotărâri ale Consiliului General. Urmăm nişte proceduri, pentru că asta e legea în România, după care vor fi create toate condiţiile pentru a-i steriliza şi a-i duce în adăposturi. Cu siguranţă, în viitor se va rezolva şi această problemă", a declarat Nicolaescu, potrivit Mediafax.
 
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat că va oferi familiei copilului ucis, luni, de câinii comunitari, trei bilete la partida România - Ungaria. "Poate aducem o mângiere tatălui, mamei şi fratelui, o să-i invităm să meargă la meciul cu Ungaria. Poate e o mângâiere pentru familia respectivă că sunt invitaţi la meciul cu Ungaria", a declarat Sandu.

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi în apropierea Parcului Tei din sectorul 2.
 
Onţanu, după ce un copil a fost sfâşiat de maidanezi: Primăria sectorului 2 nu are atribuţii în strângerea câinilor vagabonzi.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut un apel la Guvern, marţi, să emită o OUG prin care să stabilească "un termen scurt sau rezonabil" în care persoanele care doresc să adopte câinii maidanezi, iar animalele neadoptate în acest termen să fie eutanasiate.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat miercuri că municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor vagabonzi şi va face, legat de această problemă, "exact ceea ce vrea populaţia".


 

×
Subiecte în articol: caini maidanezi copil ucis de caini
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close