Antena 3 CNN Actualitate Victoraș Micula, fiul magnatului Viorel Micula, a fost trimis în judecată pentru 31 de infracțiuni

Victoraș Micula, fiul magnatului Viorel Micula, a fost trimis în judecată pentru 31 de infracțiuni

Omul de afaceri bihorean Victor Micula, fiul magnatului Viorel Micula, a fost trimis în judecată într-un nou dosar, de data aceasta fiind acuzat în total de 31 de infracţiuni.

Victoraș Micula, fiul magnatului Viorel Micula, a fost trimis în judecată pentru 31 de infracțiuni
de Mia Lungu    |    15 Apr 2021   •   17:43

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, care a efectuat ancheta în caz, a solicitat instanţei un nou mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru 30 de zile, pe numele lui Victor Micula, după cum a declarat procurorul Marius Pop Blaga, purtătorul de cuvânt al Parchetului, pentru presa locală.

Potrivit acestuia, în noul dosar, înregistrat pe rolul Judecătoriei Oradea, Micula a fost trimis în judecată pentru 18 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi 13 infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Micula jr. este acuzat că, în 2019, a cumpărat, deţinut şi folosit, fără autorizaţie, mai multe arme letale de vânătoare, printr-un interpus

În acelaşi dosar mai sunt trimiși în judecată şi doi dintre oamenii lui Victor Micula - Sergiu Gabriel Hava şi Vasile Iulian Manea. Sursele ziarului spun că Hava este cel pe numele căruia au fost cumpărate armele de vânătoare pe care le folosea milionarul, iar Manea e un tovarăş de-al lui Micula, acuzat de procurori de mărturie mincinoasă.

Avocaţii din Oradea ai milionarului, Bogdan Bodea şi Răzvan Doseanu, au refuzat, miercuri, orice comentariu pe marginea noului dosar. 

Victoraș Micula, lăsat în libertate de judecători, în alt dosar, în luna ianuarie a acestui an

Victor Micula, fiul Viorel Micula, unul dintre proprietarii imperiului economic în domeniul băuturilor răcoritoare şi turismului, a fost lăsat în libertate de judecătorii bihoreni în luna ianuarie. Acesta este trimis în judecată pentru că a accesat ilegal baze de date ale Ministerului de Interne.

Tribunalul Bihor a dispus marţi respingerea propunerii de arestare preventivă a lui Victor Micula, decizia nefiind definitivă.

„S-a dispus respingerea propunerii de arestare preventivă. Soluţia nu este definitivă, este atacabilă cu contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare", a declarat judecătoarea Veronica Ioniţă, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor.

Victor Micula a fost pus sub urmărire penală de către Parchetul Bihor, alături de patru polițiști din Oradea. În noiembrie 2018 el a participat în mod ilegal la o acţiune a poliţiei, având uniformă MAI şi cagulă pe faţă.

Victor Micula avea acces la bazele de date MAI

Parchetul Tribunalului Bihor a început urmărirea penală împotriva lui Victor Micula și pentru acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și uzurpare de calități oficiale.

Odată cu el, au fost puşi sub acuzare şi patru agenți de poliție.

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close