Antena 3 CNN Actualitate Victoraș Micula scapă pentru a doua oară de arest, după ce judecătorii au respins cererea procurorilor

Victoraș Micula scapă pentru a doua oară de arest, după ce judecătorii au respins cererea procurorilor

Joi, judecătorii de la Oradea au respins cea de-a doua cerere de arestare emisă pe numele lui Victoraș Micula. Noua cerere de arestare pentru fiul magnatului Viorel Moicula a fost formulată într-un dosar în care tânărul este acuzat de încălcarea regimului armelor și munițiilor.

Victoraș Micula scapă pentru a doua oară de arest, după ce judecătorii au respins cererea procurorilor
de Georgiana Adam    |    27 Mai 2021   •   21:35

Decizia s-a pronunțat în sala de judecată, fără ca judecătorul să ofere o serie de argumente pentru decizia dată în acest caz. Totuși, hotărârea nu este una definitivă, procurorii o pot contesta la Tribunalul Bihor.

În dosarul în care este acuzat de nerespectare regimului armelor și munițiilor, fiul lui Viorel Micula este inculpat pentru 18 infracțiuni și 13 infracțiuni de instigare la fals în înscrisuri, sub semnătură privată, informează Adevărul.

Mai exact, este vorba despre un eveniment din 2019, când Victoraș Micula a tras cu o armă de pe un pod din Oradea și a cumpărat și deținut mai multe arme letale de vânătoare, printr-un interpus.

Prima cerere de arestare pe numele lui Victoraș Micula a fost emisă în luna ianuarie, într-un dosar în care fiul milionarului este acuzat că a accesat baza de date a MAI și a participat în mod ilegal, echipat drept polițist, le o percheziție. Solicitarea în acest caz a fost respinsă atât de Tribunalul Bihor, cât și de Judecătoria Oradea.

Victor Micula a tras cu o armă letală de pe un pod din Oradea

Inițial, Micula a declarat polițiștilor bihoreni că arma folosită ar fi fost o replică, de tip Airsoft, pe care ar fi predat-o, însă anchetatorii l-au prins cu minciuna. 

În realitate, este vorba despre o pușcă letală semiautomată. Ulterior, Micula a cumpărat o pușcă de tip Airsoft, pe care a dus-o la poliție, susținând că aceea este cea folosită pe podul din Oradea. 

În urma postării imaginilor pe rețelele sociale, oamenii legii au efectuat două percheziții pe domeniul lui Micula, unde polițiștii DGA au găsit trei arme letale ce figurau pe numele unor amici ai acestuia, ce aveau permis de port-armă. 

×
Subiecte în articol: Victoraș Micula Victor Micula
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close