Antena 3 CNN Actualitate Virgil Popescu, despre o posibilă scădere a prețului carburanților la pompă: "Rețelele mari de benzinării ar trebui să fie corecte cu românii"

Virgil Popescu, despre o posibilă scădere a prețului carburanților la pompă: "Rețelele mari de benzinării ar trebui să fie corecte cu românii"

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a explicat dacă este posibilă o scădere a prețului carburanților la pompă, în contextul în care preţul barilului de petrol a ajuns la o cotație echivalentă cu cea de dinaintea izbucnirii războiului din Ucraina.

Virgil Popescu, despre o posibilă scădere a prețului carburanților la pompă: "Rețelele mari de benzinării ar trebui să fie corecte cu românii"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    15 Iul 2022   •   20:25

România se confruntă cu un paradox atunci când vine vorba despre prețul combustibilului la pompă.

Mai exact, românii plătesc de aproape trei săptămâni aceleași prețuri la combustibil, în ciuda faptului că prețul barilului de petrol a scăzut.

Întrebat de ce prețul combustibilului nu scade în contextul în care preţul barilului de petrol a ajuns la o cotație echivalentă cu cea de dinaintea izbucnirii războiului din Ucraina ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus:

"Ar trebui ca după această scădere de preț (n.r. preţ barilul de petrol), să asistăm și la o scădere a prețului la benzină, mă aștept în principal. De ce spun la benzină, în principal?

Pentru că România produce mai multă benzină din petrol decât poate consuma, și suntem exportatori de benzină. Prețul barilului a scăzut, ar trebui să urmeze o scădere a prețului la benzină.

"Rețelele mari de benzinării ar trebui să fie corecte cu românii"

La motorină, ar trebui să urmeze și acolo o scădere, dar acolo noi și cumpărăm jumătate din cantitatea pe care o consumă România, pentru că producția de motorină este mai mică decât consumul, iar cotația motorinei nu a scăzut în procent la fel de mult, dar a scăzut și acolo. (...)

Așa ar fi normal, așa ar fi corect, așa ar trebui să procedeze rețelele mari de benzinării, care ar trebui să fie corecte cu românii. În momentul în care scade costul de achiziție, să scazi și prețul la carburanți, așa cum ai justificat când a crescut cotația petrolului și ai ridicat prețurile", a spus Virgil Popescu, ministrul Energiei la Digi24

Prețul benzinei și al motorinei în România, astăzi, 15 iulie 2022. Fluctuații la costul carburanților

Carburanții standard se comercializează astăzi în România cu preţuri cuprinse între 8.52 lei/l și 9.32 lei/l.

Prețurile practicate de stațiile de carburanți din București și din țară, astăzi, 15 iulie, pot fi verificate online de șoferi pe Monitorul Preţurilor.

Prețurile carburanților în București, 15 iulie 2022

PETROM: benzină standard - 8.52-8.59 lei/l, benzină premium - 8.98-9.05 lei/l, motorină standard - 9.16-9.18 lei/l, motorină premium - 9.52-9.55 lei/l

ROMPETROL: benzină standard - 8.66-8.71 lei/l, benzină premium - 9.31-9.35 lei/l, motorină standard - 9.22-9.26 lei/l, motorină premium - 9.55-9.75 lei/l

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close