Antena 3 CNN Actualitate Virgil Popescu, despre moţiunea USR pentru demiterea sa: "Este exact ca un ghiveci românesc cu legume. Vă acuz de subminarea sectorului energetic românesc"

Virgil Popescu, despre moţiunea USR pentru demiterea sa: "Este exact ca un ghiveci românesc cu legume. Vă acuz de subminarea sectorului energetic românesc"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a lansat un atac dur în Parlament la adresa USR care a depus o moțiune simplă pentru demiterea sa. În replică, ministrul îi acuză de subminarea sectorului energetic românesc şi de sabotarea României.

Virgil Popescu, despre moţiunea USR pentru demiterea sa: "Este exact ca un ghiveci românesc cu legume. Vă acuz de subminarea sectorului energetic românesc"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    06 Sep 2022   •   16:37

Astăzi, plenul Camerei Deputaţilor dezbate moţiunea simplă inițiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Moţiunea simplă este intitulată „România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetența lui Virgil Popescu” şi a fost depusă de USR în 1 septembrie, în prima zi a sesiunii parlamentare ordinare.

În moţiune USR susţine că orice zi în plus în care Virgil Popescu este ministru înseamnă „încă o oră de frig pe care românii o vor îndura la iarnă”.

Semnatarii critică schema de compensare şi plafonare a prețului energiei, „desăvârșită de Virgil Popescu”, susținând că aceasta este o „făcătură”, o „șmecherie” sau o „manevră”, care a generat panică şi incertitudine.

Prezent în Parlament pentru a da explicații despre măsurile controversate luate în domeniul Energiei, legate de facturile romanilor, ministrul Virgil Popescu a profitat de moment să îi atace pe cei de la USR, dar şi pe colegii din opoziție. 

"Este același joc pe care l-au făcut mereu. Au sabotat investițiile hidroelectricii pentru ca Dacian Cioloş avea de multe zone protejate. 

Au sabotat campania de la Roşia pentru că era campanie internă în USR în plină criză energetică. Şi acum sabotează România pentru că se ceartă Cioloş cu Drulă. 

"USR, vă acuz de subminarea sectorului energetic românesc"

Trebuie să fii inconștient să sabotezi producția de cărbune în această iarnă. Asta ați făcut cu cariera de la Roşia. O vreți închisă cu tot dinadinsul.

USR, vă acuz de subminarea sectorului energetic românesc şi vă cer să luați masuri împotriva domnului Ştefănuţă şi a tuturor parlamentarilor USR care se opun energiei hidro în românia şi în Europa. Totul trebuie să aibă o limită

Nu poți, din dragoste pentru propria imagine, să arunci în aer o țară întreagă. Așa ați făcut tot timpul, stimați USR-iști, și pentru asta vă va judeca o țară întreagă, inclusiv cei care v-au votat. 

Despre moțiune, pot să vă spun că a fost făcută exact cum pregătești un ghiveci românesc cu legume, câte ceva pentru fiecare.

Câteva mesaje pentru colegii din opoziție, pentru că mai nou sunt partenerii lor de nădejde, totul condimentat cu minciuni, exagerări şi o aromă inconfundabilă de panică.

Nu știu cine anume a redactat acest document numit moțiune, dar pot să vă spun că este un om de un cinism ieșit din comun. Să minți în fața Parlamentului și în fața românilor despre vieți pierdute la Complexul Energetic Oltenia este dezonorant și descalificant", a spus Virgil Popescu, ministrul Energiei despre moţiunea depusă de URS depusă pentru demisia sa. 

"Haideți să arătați toți facturile. Eu plătesc 120 de lei la energia electrică"

Popescu afirmă că USR sperie românii cu facturile de la gaze și curent, „în cel mai cinic și deplorabil mod posibil”.

„Iată factura mea. Iată cât am plătit eu. Vreau să văd și factura domnului Drulă, a doamnei Prună și da, Ludovic (Orban - n.r.), vreau să văd și factura ta! Și dragi colegi din Opoziție, haideți să arătați toți facturile! Este factura mea, unde locuiesc în București.

E în valoare de 120 de lei. Am consumat 140 de khw. Este adevărat, am și o locuință la Drobeta Turnu Severin, unde sunt și prosumator, acolo și costurile sunt ceva mai mari, pentru că mi-am instalat pompe de căldură, ca să economisesc gaz.

Apropos, nu am văzut pe vreun lider politic al Opoziției din România să îndemne românii să folosească becuri cu LED, nu incandescente, pentru că acestea cu LED consumă mai puțin.

Nu am văzut să încurajeze cineva susținut ca românii care au posibilitatea să devină prosumatori; nu am văzut pe cineva să le și spună cum pot nu să facă economii la gaze și energie electrică pentru țară, ci pentru a rămâne ei, oamenii, cu mai mulți bani la dispoziție la final de lună.

Am văzut doar oameni din Opoziție care sădesc panică, și se uită bucuroși când ea se propagă, și am văzut oameni din Coaliție, care caută soluții”, mai spune Virgil Popescu.

Votul pentru moțiunea simplă a USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, denumită „România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetența lui Virgil Popescu”, va avea loc miercuri. Parlamentarii partidului „Forța Dreaptă” au anunțat că vor vota în favoare.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close