Antena 3 CNN Actualitate Virozele bagă România în carantină

Virozele bagă România în carantină

Virozele bagă România în carantină
29 Ian 2007   •   08:34
Situaţia virozelor în judeţele României
Vremea schimbătoare a determinat creşterea alarmantă a cazurilor de viroză respiratorie în România. Din păcate, s-au înregistrat şi decese din cauza tulpinilor rezistente ale viruşilor.

Ministerul Sănătăţii monitorizează în permanenţă evoluţia afecţiunilor acute respiratorii pe teritoriul ţării prin informările pe care le primeşte, conform recomandărilor OMS, cu frecvenţă săptămânală, de la Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile şi institutele de sănătate.

În Galaţi, o treime din personalul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă şi mai mult de o jumătate din cel al Spitalului de Pediatrie Galaţi refuză să se vaccineze antigripal, potrivit directorului Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Galaţi, dr. Sorin Ungurianu. Din punctul de vedere al contractului de muncă, personalul sanitar nu este obligat să se vaccineze, am dispus ca toate cadrele sanitare să se vaccineze, iar cei care refuză să o facă pe bază de semnătură.

În ultimele trei luni, în judeţul Galaţi au fost înregistrate 12 decese, cauzate de afecţiuni pulmonare acute, şi 19 cazuri de gripă. De asemenea, în ultimele două săptămâni au fost înregistrate 775 de cazuri de pneumonii şi bronhopneumonii, dintre care 173 au necesitat internarea, şi 2.674 de viroze şi infecţii respiratorii, dintre care 104 au necesitat internarea.

La Iaşi, aproximativ 6.000 de ieşeni, printre care şi copii, au fost diagnosticaţi cu afecţiuni ale căilor respiratorii superioare, iar alţi 2.000 cu pneumonii. Specialiştii ieşeni susţin că, deocamdată, nu este epidemie de viroze respiratorii. De la începutul sezonului rece şi până în prezent, la Iaşi a fost confirmat doar un singur caz de gripă, în formă uşoară.

În spitalele hunedorene, accesul a fost restricţionat din cauza numărului mare de viroze Carantină nu a fost instituită în nicio unitate din judeţul Hunedoara, pentru că nu au fost înregistrate cazuri grave, dar restricţiile nu vor fi ridicate până la depăşirea vârfului ce se înregistrează la ora actuală.

Camerele de gardă ale Spitalului Judeţean Buzău au fost şi ele supraaglomerate în week-end. Până luni, în judeţul Buzău nu a fost raportat nici un deces cauzat de virozele respiratorii, pneumonie sau bronho-pneumonie.

Virozele respiratorii fac ravagii în Constanţa. În ultimele zile boala sezonului a băgat în spital sute de oameni. Medicii sunt copleşiţi de numărul mare de cazuri şi se pregătesc de ce este mai rău: o explozie de infecţii virale în luna februarie.

Ministerul Sănătăţii recomandă în continuare evitarea aglomeraţiilor, a contactului cu persoanele bolnave şi respectarea regulilor de igienă personală

Antena3.ro

×
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close