Antena 3 CNN Alegeri SUA 2020 Dreptul la vot, mai tare decât coronavirusul. Autorităţile sanitare din SUA permit celor infectaţi cu COVID să meargă în secţiile de vot

Dreptul la vot, mai tare decât coronavirusul. Autorităţile sanitare din SUA permit celor infectaţi cu COVID să meargă în secţiile de vot

Autoritatea federală americană pentru control epidemiologic, CDC, a indicat, pe site-ul propriu, condiţiile pe care votanţii infectaţi cu COVID-19 trebuie să le respecte pentru a putea vota în persoană la secţiile din Statele Unite.

Dreptul la vot, mai tare decât coronavirusul. Autorităţile sanitare din SUA permit celor infectaţi cu COVID să meargă în secţiile de vot
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    03 Noi 2020   •   21:15

"Votanţii bolnavi sau aflaţi în carantină trebuie să ia măsuri pentru protecţia membrilor secţiilor de vot dar şi pentru protecţia celorlalţi alegători. Aceste măsuri presupun portul măştii, păstrarea unei distanţe de 1,8 metri faţă de cei din jur, spălarea mâinilor sau utilizarea de dezinfectant înainte şi după vot. Trebuie să le spuneţi membrilor secţiei de vot că sunteţi bolnav sau în carantină atunci când ajungeţi la secţie. Pentru îndrumări suplimentare, consultaţi autorităţile locale", se spune pe site-ul CDC (Center for Disease Control and Prevention, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea răspândirii Bolilor).

În multe localităţi, americanii s-au aşezat la coadă pentru a vota, într-un scrutin marcat deja de participarea masivă a populaţiei, prin intermediul metodelor disponibile înainte de deschiderea urnelor: votul prin corespondenţă şi votul anticipat.

Aproape 103 milioane de amerciani votaseră până la deschiderea secţiilor de votare, iar contabilizarea tuturor acestor voturi va face imposibilă cunoaşterea învingătorului în noaptea de după închiderea urnelor.

Pentru că autorităţile nu exclud posibilitatea apariţiei de tulburări după vot, Casa Albă a fost împânzită de garduri de protecţie pe o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare.

Atmosferă de asediu la Casa Albă

Parcul Lafayette, situat în apropierea Casei Albe, este, de asemenea, blocat cu garduri de protecţie, acesta fiind locul protestelor declanşate în vara acestui an după uciderea americanului de culoare George Floyd de către poliţistul Derek Chauvin în timpul arestării.

CNN notează efortul autorităţilor poliţieneşti din capitala americană de a ţine populaţia cât mai departe de Casa Albă.

În spatele gardurilor de protecţie, alte eforturi, de altă natură: numărul persoanelor participante la petrecerea organizată la Casa Albă în noaptea alegerilor a fost redus de la 400 la 250.

Conform CNN, participanţii vor fi supuşi testelor rapide de depistare a coronavirusului. Fiecare participant va primi o brăţară care dovedeşte că a fost testat.

Sursa citată mai adaugă că preşedintele Donald Trump şi vice-preşedintele Mike Pence vor petrece noapta alegerilor la Casa Albă.

Antena 3 este singurul post TV din România care  trimis o echipă specială pentru a acoperi alegerile prezidenţiale americane şi vă va ţine la curent în fiecare moment cu ultimele evoluţii ale acestui eveniment de importanţă globală.

×
Subiecte în articol: COVID-19 vot în persoană
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close