Antena 3 CNN Alegeri SUA 2020 Alegeri SUA 2020. Dezbatere plină de acuze între Kamala Harris și Mike Pence

Alegeri SUA 2020. Dezbatere plină de acuze între Kamala Harris și Mike Pence

Confruntarea dintre candidaţii la funcţia de vicepreşedinte al SUA, republicanul Mike Pence şi democrata Kamala Harris, a fost echilibrată, fără ca vreunul dintre interlocutori să se remarce printr-o abordare deosebită.

Alegeri SUA 2020. Dezbatere plină de acuze între Kamala Harris și Mike Pence
Sursa foto: Hepta
de Ştefana Radu    |    08 Oct 2020   •   17:00

A fost o discuţie civilizată, departe de tonul din dezbaterea prezidenţială dintre Trump şi Biden, care a degenerat în insulte. Pence nu a întrerupt-o pe adversara sa la fel ca preşedintele, însă atunci când a făcut-o, Harris a reacţionat apăsat.

Harris a catalogat strategia lui Trump de gestionare a pandemiei drept cel mai mare eşec al unei administraţii prezidenţiale din Statele Unite. În plus, candidata democrată a acuzat administraţia Trump că i-a indus în eroare în mod deliberat pe americani în ceea ce priveşte gravitatea pandemiei. 

"Poporul american a fost martor la cel mai mare eşec al unei administraţii prezidenţiale din istoria ţării noastre. Pe 28 ianuarie, vicepreşedintele şi preşedintele au fost informaţi de natura acestei pandemii. Ştiau ce se întâmplă şi nu v-au spus. Ştiau şi au muşamalizat", a declarat Kamala Harris.

Mike Pence a apărat răspunsul administraţiei din care face parte la pandemia de coronavirus care a dus la moartea a peste 210.000 de americani. El a acuzat campania Biden-Harris de fapul că a copiat strategia anti-COVID a Casei Albe, făcând aluzie la campania din 1987, când Biden a copiat discursul liderului laburist britanic Neil Kinnock.

Alegeri SUA 2020. Dezbatere 'acidă' între Kamala Harris și Mike Pence

"Când mă uit la planul lor care vorbeşte despre testare avansată, crearea unor noi echipamente de protecţie, dezvoltarea unui vaccin... seamănă puţin cu plagiatul, lucru care îi este familiar lui Joe Biden", a fost răspunsul lui Pence.

Unul dintre cele mai memorabile momente ale discuţiei a fost pe tema asistenţei medicale. Harris a transmis un avertisment dur americanilor, în legătură cu intenţiile administraţiei Trump de a desfiinţa Obamacare, care asigură servicii medicale şi persoanelor cu afecţiuni preexistente.

Pence a răspuns că administraţia Trump are un plan de a proteja oamenii cu afecţiuni preexistente. Trump spune de câţiva ani că va face public un plan de sănătate complex. Acest lucru încă nu s-a întâmplat.  

Atât Pence, cât şi Harris, au evitat să răspundă la întrebările incomode ale moderatoarei Susan Page. Harris nu a răspuns la întrebarea dacă ea şi Biden vor adăuga locuri la Curtea Supremă, pentru a spori numărul judecătorilor liberali. Pence a refuzat să spună că va accepta rezultatul alegerilor, indiferent care va fi el.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close