Antena 3 CNN Alegeri SUA 2020 Dezbaterea secolului: Trump vs. Biden! Acuzații dure între cei doi candidați

Dezbaterea secolului: Trump vs. Biden! Acuzații dure între cei doi candidați

Confruntare decisivă peste ocean, acolo unde cei doi candidați la președinția Statelor Unite au participat la ultima dezbatere înainte de alegerile din 3 noiembrie. Pandemia de coronavirus, securitatea națională, relațiile rasiale, sistemul asigurărilor medicale sau schimbările climatice au fost principalele teme abordate.

Dezbaterea secolului: Trump vs. Biden! Acuzații dure între cei doi candidați
de Laura Dinu    |    23 Oct 2020   •   10:00

Pentru a evita repetarea scenariului de la prima dezbatere, când Donald Trump și-a întrerupt încontinuu contracandidatul, cei doi au avut microfoanele întrerupte în timpul celor două minute în care oponentul răspundea la câte o întrebare. 

Donald Trump a venit fără mască la dezbatere

Ultima dezbatere prezindențială organizată la mai puțin de două săptămâni înainte de alegeri are loc într-un context nemaiîntâlnit: o pandemie care a aruncat lumea în haos. Nu este de mirare că dezbaterea a început exact cu această temă. 

Joe Biden a urcat pe scena din Nashville purtând o mască pe care a scos-o în timpul dezbaterii. Donald Trump însă nu a venit cu masca de protecție. 

”Dacă aceste măști s-ar purta, am putea salva 100,000 de vieți”, a declarat Joe Biden la începutul dezbaterii.

Joe Biden: Suntem pe cale să intrăm într-o iarnă întunecată!

Donald Trump: Nu o sa avem o iarnă întunecată deloc! Am spus că învățăm să trăim cu asta. N-avem de ales! Nu putem să ne încuiem într-un buncăr, cum face Joe. Își permite să stea închis. Nu putem să închidem națiunea, pentru că nu vom mai avea o națiune. 

Acuzații grave în timpul dezbaterii

Biden l-a atacat pe Trump pe subiectul taxelor pe care nu le-a plătit în SUA, dar pe care le plătește în China. De altfel, taxele, în general, au fost muniție de război în timpul dezbaterii. 

Donald Trump: Joe a luat 3,5 milioane de dolari de la Rusia, prin intermediul lui Putin. 

Joe Biden: Nu ai făcut publice impozitele plătite!

Donald Trump: O să le fac publice cât de repede pot! 

Întrebat dacă, în cazul în care ar ajunge președinte, ar face China să plătească, Joe Biden a declarat că ar face China să joace după regulile internaționale. 

Salariul minim și emigranții, subiecte puternice dezbătute

Un alt subiect important pentru alegătorii americani și amplu dezbătut în timpul dezbaterii a fost stabilirea salariului minim la 15 dolari pe oră. Și aici cei doi candidați au avut opinii diferite. În timp ce democratul Joe Biden susține că toți americanii au dreptul la un salariu care să le permită să nu trăiască sub pragul sărăciei, Donald Trump crede că această creștere a salariului minim trebuie să se facă diferențiat, în funcție de decizia autorităților locale. 

Mult disputata problemă a emigrației nu putea lipsi de pe agenda dezbaterii. Situația copiilor despărțiți de copii la granițe i-a angrenat pe cei doi candidați în atacuri dure. 

Realizator: SUA nu poate localiza părinții a peste 500 de copii (imigranți ilegali).

Donald Trump: Acești copii sunt aduși aici de traficanți și infractori. Ei i-au pus în cuști. Mulți dintre copii nu vin cu părinții lor. Sunt traficați de clanuri și de traficanți. 

Joe Biden: Au venit cu părinții! I-au separat la graniță!

Donald Trump: Ei au făcut cuști! Noi am schimbat politica! Ei au ținut copiii în cuști! (arătând cu degetul spre Biden) Nu i-am separat! Cine a făcut cuștile? Întreabă-l cine a făcut cuștile!

Schimbările climatice văzute complet diferit de cei doi cantidați

Problema schimbărilor climatice a fost și ea subiect de confruntare ideologică între cei doi candidați ale căror abordări sunt diferite ca de la cer la pământ. 

Joe Biden: Schimbarea climatică... Încălzirea climatică... Încălzirea globală e o amenințare esențială pentru întreaga omenire. Și oamenii de știință importanți ne spun că nu ne-a mai rămas mult timp. Între 8 și 10 ani. 

Donald Trump: Avem cel mai curat aer, cea mai curată apă și cele mai mici emisii de carbon. Și nu ne-am distrus industriile. 

Alegerile prezidențiale din Statele Unite vor avea loc pe 3 noiembrie. Antena 3 va transmite integral evenimentul de peste ocean în cadrul unei ediții maraton, plină de surprize și informații în timp real. 

 

 

×
Subiecte în articol: Donald Trump Joe Biden
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close