Antena 3 CNN Alegeri SUA 2020 Marcel Ciolacu salută victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA

Marcel Ciolacu salută victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, sâmbătă seară, un mesaj după victoria în alegeri a democratului Joe Biden. Liderul social-democrat afirmă că PSD va continua să susțină și să investească în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic româno-american.

Marcel Ciolacu salută victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA
Sursa foto: Marcel Ciolacu/Facebook
de Dan Gabor    |    07 Noi 2020   •   21:15

"La finalul unei campanii electorale desfășurate în condiții și cu mize excepționale, poporul american a decis. Salut alegerea lui Joseph Biden, după o competiție care a ținut trează atenția întregii planete și îi urez succes noului Președinte în importanta și dificila misiune ce îl așteaptă!

Națiunile democratice din întreaga lume și aliații SUA au nevoie de o Americă implicată, vigilentă și investind în rolul său vital de leadership la nivel global, întărind relația transatlantică și NATO și afirmând importanța parteneriatelor sale strategice.

Consecvent poziției sale pro-americane și pro-occidentale, PSD va continua să susțină și să investească în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic româno-american, parte esențială a unei relații transatlantice puternice și în permanentă transformare și adaptare.

Îmi exprim speranța că noul președinte al Statelor Unite va vizita Romania în cursul mandatului său, o reconfirmare a solidității și profunzimii raporturilor de alianță, parteneriat și prietenie între țările și națiunile noastre", este mesajul transmis de Marcel Ciolacu.

Joe Biden este noul preşedinte ales al Statelor Unite ale Americii

Candidatul democrat Joe Biden a câştigat alegerile prezidențiale și a devenit noul președinte ales al Statelor Unite ale Americii. Astfel, Biden va fi cel de-al 46-lea președinte al SUA. CNN a anunțat, astăzi, victoria noului președinte SUA.

Voturile prin corespondenţă, mult-contestate de preşedintele Trump, i-au adus victoria lui Biden şi au reprezentat motivul pentru care câştigătorul scrutinului prezidenţial din 3 noiembrie nu a putut fi cunoscut în dimineaţa următoare alegerilor.
Succesul challenger-ului democrat a venit după două zile în care situaţia numărului de electori adjudecaţi de Biden şi Trump a rămas neschimbată: 253, respectiv 213, dintr-un necesar minim de 270.

Democratul s-a plasat, vineri, în faţa preşedintelui în două state-cheie în care Trump s-a aflat în frunte, miercuri şi joi. Este vorba de Georgia şi de Pennsylvania.

În alte două state-cheie, Arizona şi Nevada, Biden s-a aflat în faţa lui Trump încă de la închiderea urnelor.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close