Antena 3 CNN Alegeri SUA 2020 Trump și Biden, limbaj dur în prima confruntare directă: "Nu e nimic deștept la tine, Joe!" și "Ești cel mai rău președinte pe care l-a avut America"

Trump și Biden, limbaj dur în prima confruntare directă: "Nu e nimic deștept la tine, Joe!" și "Ești cel mai rău președinte pe care l-a avut America"

Președintele american Donald Trump și contracandidatul democrat Joe Biden au folosit un limbaj fără menajamente în prima înfruntare față în față, care s-a desfășurat în Cleveland, Ohio, și care a fost urmărită de zeci de milioane de oameni. Dezbaterea a durat 90 de minute și a fost moderată de Chris Wallace, de la Fox News.

Trump și Biden, limbaj dur în prima confruntare directă: "Nu e nimic deștept la tine, Joe!" și "Ești cel mai rău președinte pe care l-a avut America"
de Adrian Iclozan    |    30 Sep 2020   •   09:10

Fox News a ales șase subiecte pentru această primă dezbatere: nominalizarea judecătoarei conservatoare Amy Coney Barrett la Curtea Supremă de Justiție, pandemia de coronavirus, starea economiei, perspectiva politică a celor doi candidați prezidențiali, violența și problema rasială dar și integritatea procesului electoral.

Coronavirusul a ucis peste 200 de mii de americani iar Joe Biden l-a acuzat pe Trump că nu are niciun plan pentru combaterea epidemiei.

În schimb, preşedintele în exercițiu a dat vina pe mass-media, care i-ar fi fabricat o imagine proastă, în timp ce Biden ar fi avut și are parte de o presă favorabilă.

"Acest om nu ştie despre ce vorbeşte. Tot ceea ce a spus până acum este pur şi simplu o minciună", a acuzat challenger-ul democrat, la care Trump a replicat: "Nu ai fi putut niciodată să faci treaba pe care am făcut-o noi".

Trump insistă cu vaccinul "în câteva săptămâni", Biden indică jumătatea anului viitor

Trump insistă că America este "la câteva săptămâni distanţă de un vaccin" în timp ce democratul estimează că acesta nu va fi gata până la mijlocul anului viitor.

Președintele american a acuzat, din, nou, China pentru apariția virusului şi și a spus că, dacă Biden era în locul său, ar fi închis ţara pentru mult timp, ceea ce ar fi afectat şi mai mult economia.

În pană de argumente, după ce i s-a reamintit că sute de mii de oameni au murit sub administraţia sa din cauza COVID-19, Donald Trump a coborât ștacheta dezbaterii și l-a atacat pe Joe Biden pe tema vârstei sale, invocând că acesta din urmă a uitat la ce facultate a studiat.

 "Nu folosi niciodată cuvântul deştept cu mine ... Nu e nimic deştept la tine, Joe", a spusTrump.

Trump, atacuri la persoană și mister în privința taxelor plătite

Candidatul democrat a arătat spre numărul mic de persoane care au joburi în prezent în SUA, comparativ cu momentul preluării mandatului.

"Ar trebui să se implice şi să aibă grijă de nevoile poporului american astfel încât să putem deschide în siguranţă economia", a afirmat Biden, criticându-l pe Trump pentru abordarea sa în gestionarea pandemiei şi a redeschiderii economiei.

În schimb, președintele și-a acuzat contracandidatul de lucruri pe care acesta nu le-a făcut, anticipând că, dacă va ajunge președinte, Joe Biden va punde SUA în carantină, în contextul numărului mare de infectări.

Potrivit lui Trump, în eventualitatea în care infectările cu coronavirus vor continua să crească, "mai mulţi oameni vor fi afectaţi de închidere".

"Va distruge această ţară, o va închide din nou", a spus Trump despre abordarea lui Biden.

Biden: "Ești cel mai rău președinte pe care l-a avut America"

Acesta din urmă, întrerupt deseori de Trump, a izbucnit la un moment dat:

"Eşti cel mai rău preşedinte pe care l-a avut vreodată America", a spus el, acuzându-l pe Trump că "a stricat lucrurile" de când a preluat mandatul.

Poate cel mai fierbinte subiect pentru Donald Trump a fost acuzația, apărută recent în presa americană, conform căreia actualul președinte american, multimilionar, ar fi eludat taxele și ar fi plătit în perioada 2016 - 2017 un impozit de doar 750 de dolari.

Trump a negat informația spunând doar că a plătit "milioane de dolari de impozite pe venit", fără a da însă cifre exacte, în pofida insistenţei moderatorului.

Încălcând tradiţia candidaţilor la Casa Albă din ultimele decenii, Trump nu şi-a făcut niciodată publice declaraţiile fiscale.

 

×
Subiecte în articol: Trump biden
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close