Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Peste 20.000 de oameni la mitingul PNL din București

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Peste 20.000 de oameni la mitingul PNL din București

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Peste 20.000 de oameni la mitingul PNL din București
06 Noi 2016   •   17:00

Partidul Naţional Liberal și-a lansat duminică, într-un miting electoral care din Piaţa Revoluţiei, candidaţii la alegerile parlamentare şi programul de guvernare. La miting a participat şi premierul Dacian Cioloş.

Traficul este în continuare deviat în centrul Capitalei, din cauza acestui miting. Restricţiile au început de la ora 15:00 şi sunt în vigoare până la ora 20:00.

Peste 20.000 de oameni au participat la miting.

----------------------------

UPDATE 18:20: Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat duminică, la mitingul de lansare a candidaţilor liberali la parlamentare, că PSD se hrăneşte din disperare, sărăcie şi regrete, ea adăugând că "mârlănia" în clasa politică nu are ce să caute.

"Niciodată nu au fost atât de mari diferenţele între noi şi PSD. (...) PSD se hrăneşte din disperare, din sărăcie, din regrete. Dragii mei liberali, haideţi să facem cumva să-i penalizăm atunci când vând iluzii. Iluzia şi traficul de iluzie nu dor acum în campanie, o să-i doară pe români imediat după. Avem obligaţia să spunem tuturor că mârlănia în politică nu mai are ce să caute", a spus Gorghiu, la mitingul organizat în Piaţa Revoluţiei.

UPDATE 18.05: Premierul Dacian Cioloș a ținut un discurs, în care a vorbit despre asumare, despre valori și despre schimbare.

"Sunt aici pentru că ați decis să susțineți platforma România 100. Și îmi doresc ca aceasta să nu fie doar o înșiruire de enunțuri, să nu fie doar iluzii, cum spunea un politician. Aceste principii, pe care le-am pus acolo și am încercat să le experiemntăm în acest an, trebuie să ne modeleze fiecare acțiune în anii care vin. Onestitatea, bunul simț, munca cinstită, nu sunt iluzii. Trebuie să ne construim acțiunea în jurul lor. Și simt că acest lucru este posibil. Este posibil să coborăm ideile în fapte. Mai ales când avem de întâmpinat dificultăți", a declarat Dacian Cioloș la începutul discursului.

VEZI DISCURSUL INTEGRAL AL LUI DACIAN CIOLOȘ

UPDATE 17.30: Neurochirurgul Leon Dănăilă a urcat pe scenă, la mitingul PNL, și a îndemnat tinerii să se implice în politică și să schimbe o clasă politică deficitară.

"Dragii mei, ca medic știu că doar competența salvează vieți. Ca român știu că competența salvează România. Românii merită un Parlament cu oameni profesioniști, cu oameni integri. Pentru tinerii care au plecat din țară și pentru cei care doresc să plece, aveți încredere că în România se poate reuși. Mergeți și studiați în străinătate, dacă vreți, dar veniți acasă și aplicați ce ați studiat acolo. În România aveți încredere că veți reuși. Decât să schimbăm țara, mai bine schimbăm liderii incompetenți și corupți! Decât să plecați voi din țară, mai bine cei care nu se pricep în politică! Implicați-vă! De pe margine nu putem face schimbarea pe care o dorim. Voi, cei tineri, aveți încredere în valoarea voastră, pentru că voi puteți schimba România în mai bine! Avem nevoie de politicieni onești, cu care să putem schimba România și Dacian Cioloș este un politician onest, care poate face o schimbare în bine. Niciun partid nu este … dar între PNL și PSD, PNL este un partid care poate face România mai bună! Oamenii sunt supărați pe politicieni și mulți mă întreabă de ce am intrat în PNL – pentru că PNL este un partid pe care îl găsești în cartea de istorie. Pentru că PNL a făcut bine României. Am 83 de ani și îmi doresc ca România să se schimbe în bine! Voi, cei de 20, 30, 40  de ani, puteți schimba România în mai bine, cu PNL și Dacian Cioloș!", a spus Dănăilă oamenilor.

UPDATE 17.00: Mitingul PNL a început. Este primul miting electoral la care participă şi premierul Dacian Cioloş. Liberalii îşi lansează candidaţii şi programul de guvernare în Piaţa Revoluţiei şi îi îndeamnă pe bucureşteni să vină şi ei în număr mare, dacă îl vor pe Dacian Cioloş prim ministru şi după alegerile din 11 decembrie.

Consiliul Naţional al PNL a validat miercuri, cu unanimitate de voturi, decizia Biroului Politic Naţional prin care Dacian Cioloş este desemnat candidat din partea liberalilor pentru funcţia de prim-ministru.

De asemenea, Consiliul Naţional a votat asumarea platformei "România 100" propuse de premierul Dacian Cioloş.

"Din acest moment, PNL intră în campania electorală cu trei elemente: candidaţii la nivelul fiecărui judeţ, platforma 'România 100' şi propunerea de premier - Dacian Cioloş", declara secretarul general al formaţiunii, Ilie Bolojan.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close