Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase, despre intrarea României în Schengen odată cu Bulgaria: "Ţările nu au prieteni eterni, ci doar interese permanente"

Adrian Năstase, despre intrarea României în Schengen odată cu Bulgaria: "Ţările nu au prieteni eterni, ci doar interese permanente"

Fostul premier al României, Adrian Năstase, a vorbit despre aderarea României la Schengen odată cu Bulgaria, aducând în discuţie vizitele tot mai frecvente dintre preşedintele bulgar şi cancelarul austriac.

de Ştefan Petrică    |   

"Vizita președintelui Bulgariei la Viena, pentru a participa, împreună cu cancelarul Austriei la Concertul de Anul Nou sau anunțata vizită a lui Nehammer în Bulgaria, pe 23 ianuarie, au distrus și ultimele iluzii în legătură cu funcționarea „tandemului” româno-bulgar în strategia intrării în Spațiul Shengen", a scris fostul premier pe blocul personal.

Adrian Năstase spune că vizitele dintre preşedintele bulgariei şi cancelarul austriac duc spre o singură concluzie, aceea că vecinii României fac demersuri pentru a se decupla de țara noastră.

"În timp ce la noi se discută de imoralitatea unei abordări separate, iată că Bulgaria nu are probleme de conștiință în a-și promova, individual, interesele", a mai adăugat Adrian Năstase.

"Concluzia pe care o putem trage de aici este că va trebui, în perioada următoare, să ne amintim că țările nu au prieteni eterni ci doar interese permanente”, a concluzionat fostul premier.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!