Antena 3 CNN Actualitate Alina Bica, în arest la domiciliu până la extrădare - surse

Alina Bica, în arest la domiciliu până la extrădare - surse

Decizie-bombă în dosarul Alinei Bica, reținută săptămâna trecută în Italia. Potrivit surselor Antena3, fosta șefă DIICOT va fi plasată în arest la domiciliu, până în momentul extrădării.

de Maria Sabu    |   

Zilele trecute, Alina Bica a fost identificată în peninsulă și reținută de oamenii legii.

În zona în care se afla fosta șefă DIICOT a fost depistat și afaceristul Ioan Bene, condamnat la șase ani și două luni pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri și uz de fals.

Pe 27 noiembrie 2019, fosta şefă a DIICOT a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost acuzată de DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender.

Bica, eliberată din penitenciarul din Costa Rica în iarna lui 2018

Alina Bica a fost eliberată din penitenciarul din Costa Rica în luna decembrie 2018, după ce a depus o contestație față de formarea completurilor de cinci judecători. Instanța supremă a hotărât atunci suspendarea executării pedepsei de 4 ani de închisoare până la soluționarea dosarului.

Alina Bica a fost condamnată pentru favorizarea făptuitorului, după ce i-a ridicat sechestrul asigurator asupra acțiunilor lui Adriean Videanu. Sechestrul asupra acțiunilor fusese dispus în dosarul Romgaz-Interagro.
 

Subiecte în articol: Alina Bica
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București