Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Astenia de toamnă. De ce apare și cum o tratăm

Astenia de toamnă. De ce apare și cum o tratăm

de S.T.    |   

ASTENIA DE TOAMNĂ. Toamna pot apărea modificări la nivelul dispoziţiei, deoarece organismul se pregăteşte de „hibernare”.

ASTENIA DE TOAMNĂ. „Din toamnă şi până în iarnă, funcţiile organismului se adaptează condiţiilor climaterice, fiziologia organismului se schimbă, respectiv încetineşte, pentru a-şi păstra căldura şi energia de care are mai multă nevoie decât în celelalte anotimpuri. Persoanele sănătoase manifestă doar o lene de sezon care trebuie tratată cu înţelegere şi detaşare, nu cu îngrijorare sau autoblamare, pentru că aceste atitudini pot escalada în stres, anxietate sau chiar depresie.

Cu toate astea, de la pregătirea firească a organismului pentru perioada de iarnă şi până la patologia asteniei de toamnă şi, eventual, depresia de sezon, mai e mult.

Astfel, putem vorbi despre astenie doar în cazul persoanelor cu un echilibru funcţional mai slab, cu o rezistenţă generală diminuată şi cu o redusă capacitate de adaptare la factorii de mediu”, precizează psihologul Alexandra Siru pentru Gândul.

ASTENIA DE TOAMNĂ. CUM O TRATĂM Culcaţi-vă mai devreme, astfel încât să prindeţi somnul odihnitor începând cu orele 22.00 - 22.30. Ieşiţi în pauza de prânz afară, la aer şi lumină și menţineţi câteva activităţi plăcute în aer liber, împreună cu persoane dragi.

Subiecte în articol: toamnă tristete
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile