Antena 3 CNN Economic Biz News BNR nu știe ce impact bugetar are Legea salarizării

BNR nu știe ce impact bugetar are Legea salarizării

de M.Z.    |   

Banca Naţională a României nu are încă o imagine clară cu privire la impactul pe care îl va avea Legea salarizării şi de aceea sunt necesare evaluări ca să vedem cum acţionează şi alţi factori, a declarat luni guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu. 

"Specialiştii băncii naţionale analizează impactul Legii salarizării, dar comunicatul surprinde aceste aspecte în câteva paragrafe, subliniind faptul că mai degrabă suntem, pe de o parte, în faţa unui impact care va acţiona în sensul influenţării inflaţiei, iar pe de altă parte avem încă multe incertitudini. Deci, ca să facem în momentul actual o sumă a lor, o sumă algebrică, ca să spunem aşa, intrăm mai degrabă în zona incertitudinilor. Nu avem încă o claritate deplină asupra impactului. Mai trebuie să facem evaluări şi să vedem cum acţionează şi alţi factori", a spus Mugur Isărescu. 

Potrivit comunicatului BNR, cele mai recente evaluări reconfirmă perspectiva continuării creşterii ratei anuale a inflaţiei în viitorul apropiat, în condiţiile plasării ei pe o traiectorie uşor superioară celei evidenţiate de prognoza pe termen mediu publicată în Raportul asupra inflaţiei din mai 2017, inclusiv în cazul ratei anuale a inflaţiei de bază. 

Subiectul a fost comentat luni, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral