Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv O nouă alertă alimentară! Aditivii din cârnați și bacon ar putea cauza diabet de tip 2

O nouă alertă alimentară! Aditivii din cârnați și bacon ar putea cauza diabet de tip 2

Cercetătorii din Franța au descoperit că aditivii care dau culoarea și aroma unor preparate din carne, precum cârnații sau baconul, ar putea cauza diabet de tip 2.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Cercetătorii francezi au descoperit că nitriții și nitrații introduși în cârnați sau în bacon cresc riscul apariției diabetului de tip 2.

Astfel, echipa de cercetători a evaluat datele de la peste 140 de mii de persoane, pe o perioadă de 14 ani.

În urma cercetărilor, s-a descoperit că cei cu un aport mai mare de nitriți, în special din aditivi alimentari, aveau un risc ridicat de a dezvolta diabet de tip 2.

Citește și: Numărul aditivilor din crenvurşti a crescut cu 130%. "Opt din 10 mărci de crenvurşti pentru copii nu ar trebui folosite"

Producătorii de alimente folosesc acești conservanți pentru a crește durata de depozitare a mezelurilor și a unor alimente procesate.

De asemenea, acești aditivi contribuie la păstrarea culorii mezelurilor, oferindu-le, în același timp, mai multă aroma.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Restricții de circulație, pe cele mai mari artere din București, în acest weekend