Antena 3 CNN International News CNN: Unii oficiali de la Casa Albă cred că Ucraina nu-și va mai recupera niciodată teritoriul pierdut în fața Rusiei

CNN: Unii oficiali de la Casa Albă cred că Ucraina nu-și va mai recupera niciodată teritoriul pierdut în fața Rusiei

Unii oficiali ai Casei Albe își pierd încrederea că Ucraina va mai putea vreodată să-și recupereze integral teritoriul capturat de forțele Rusiei în ultimele patru luni de război.

de Adrian Iclozan    |   

Informația a fost împărtășită CNN de către reprezentanți ai actualei administrații americane, pe care rețeaua TV nu îi nominalizează.

Scepticismul Washingtonului vine chiar pe fondul intențiilor de a înarma Ucraina cu arme mai grele și mai sofisticate, furnizate de SUA și de aliații lor.

Consilierii președintelui Joe Biden au început o dezbatere internă cu privire la cum și dacă liderul ucrainean Volodimir Zelenski ar trebui să-și modifice sensul noțiunii de victorie, glisând spre posibilitatea că teritoriul țării sale s-a micșorat ireversibil.

Oficialii menționați de CNN au subliniat că această evaluare mai pesimistă nu înseamnă că SUA plănuiesc să preseze Ucraina să facă oficial vreo concesie teritorială Rusiei pentru a pune capăt războiului.

Există, pe de altă parte, speranțe că forțele ucrainene vor fi capabile să recâștige controlul asupra unor porțiuni teritoriale semnificative într-o contraofensivă, mai târziu în decursul acestui an.

În plus, nu toți membrii Administrației Biden sunt la fel de îngrijorați: unii consideră că trupele Kievului ar putea, din nou, să sfideze așteptările, așa cum au făcut în primele săptămâni de război, când au respins avansul trupelor Moscovei spre capitala ucraineană.

Subiecte în articol: Ucraina teritorii Rusia Volodimir Zelenski
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Programul magazinelor mari din România, de Paște