Antena 3 CNN Actualitate Comisia parlamentară de control a SRI îl cheamă pe Dan Andronic la audieri

Comisia parlamentară de control a SRI îl cheamă pe Dan Andronic la audieri

de S.T.    |   

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei parlamentare de control a SRI, a declarat, marți, că Dan Andronic va fi chemat la audieri.

„Suntem atenți la tot ceea ce se publică în presă legat de activitatea SRI și cadrelor acestui serviciu. Nu ne-am propus niciun moment să interferăm activitatea comisiei cu activitatea altor instituții ale statului, pentru că s-ar putea la un moment să se înțeleagă asta. O implicare a SRI, a DNA, a altor instituții din sistemului de securitate națională sau de justiție în procesul electoral ar fi foarte grav”, a spus Adrian Țuțuianu.

„După îndelungi consultări am constatat că nu avem în articolul publicat elemente suficiente care să contureze o implicare a SRI în procesul electoral, dar am considerat că este util să-l invităm pe Dan Andronic la audieri pentru a veni cu informații precise”, a mai spus Adrian Ţuţuianu.

Declarațiile vin în contextul dezvăluirilor făcute de jurnalistul Dan Andronic.

Acuzații incendiare: Cine l-a făcut președinte pe Traian Băsescu în 2009

Potrivit lui Dan Andronic, fostul președinte Traian Băsescu a câştigat al doilea mandat de preşedinte cu ajutorul lui Kovesi şi al şefilor Serviciului Român de Informaţii.

Declarațiile lui Dan Andronic vor fi analizate de Comisia pentru controlul activităţii SRI.

Citește și:

Reacția șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după dezvăluirile făcute de Dan Andronic

Traian Băsescu, reacție dură după dezvăluirile lui Dan Andronic: Cere arestarea lui Kovesi, a lui Coldea şi a lui Maior

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"