Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN INCOME MAGAZINE Consultant financiar, sfaturi pentru românii îndatorați: ”Să nu aștepte să intre în incapacitate de plată!”

Consultant financiar, sfaturi pentru românii îndatorați: ”Să nu aștepte să intre în incapacitate de plată!”

Constultantul financiar Irinia Chițu a explicat în cadrul emisiunii Income cum ar trebui să își gestioneze finanțele românii îndatorați în contextul scumpirilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

„E o perioadă în care trebuie să fim prudenți cu toate cheltuielile. Dacă ne uităm strict la partea de rate, pentru cei care sunt îndatorați și care se găsesc acum în probleme, cel mai bine este să se ducă să spună băncii ce probleme au. Să nu aștepte să nu mai plătească rata. Și banca este obligată să vină cu soluții.

Nu trebuie să așteptăm soluții de la guvern care să se aplice la toată lumea, ci pentru situația fiecăruia personală. Și dacă nu se rezolvă direct cu banca această problemă, oricând consumatorul poate apela la centrul de soluționare alternativă a litigiilor în domeniul bancar, csalb.ro.

Este gratuit pentru consumator, online, poate face o cerere pe site-ul acestui centru sau poate suna și un conciliator găsește o soluție îmăreună cu banca la problema lui personală. Să nu aștepte să intre în incapacitate de plată sau cu restanțe. În ceea ce privește creditele, cu dobândă variabilă în lei, dependente de ROBOR, este un moment bun pentru a face o refinanțare. Sunt acum oferte în bănci cu dobândă fixă pe 5-7 ani, după care dobândă variabilă, dar dobânda fixă este mai mică decât ROBOR.”, a explicat consultantul financiar Irina Chițu la Antena 3.

 

Subiecte în articol: consultant financiar banci robor dobanda
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor