Antena 3 CNN Life Știinţă În urmă cu peste 100 de ani un ziar publica predicţii despre Pământ. Șocul cercetătorilor când au realizat că acestea s-au adeverit

În urmă cu peste 100 de ani un ziar publica predicţii despre Pământ. Șocul cercetătorilor când au realizat că acestea s-au adeverit

În această perioadă, în urmă cu 106 ani, un ziar din Noua Zeelandă publica informaţii despre modul în care va arată planeta în viitor. Predicţiile din articol nu au fost însă pozitive.

Pe 14 august 1912 ziarul „Rodney and Otamatea Times, Waitemata and Kaipara Gazette” publica în secţiunea de ştiinţă un avertisment privind viitorul Pământului, scrie Science Alert.

În paragraf era notat că atmosfera Pământului se va schimba din cauza economilor lumii care se vor axa pe producerea de combustibili fosili. „Consumul de cărbune va afecta clima”, era afirmat în titlul articolului. „Furnalele din lume ard în prezent 2.000.000.000 tone de cărbuni, anual acest lucru adaugă 7.000.000.000 tone de dioxid de carbon în atmosferă, anual. Din această cauză se va forma o <<pătură>> deasuprea Pământului ce va duce la creşterea temperaturilor. Efectele ar putea fi majore în următoarele secole”, era scris în ziar.

Continuarea, pe Descopera.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"