Antena 3 CNN Actualitate Cum şi-a luat un procuror pensie de handicap că era "surd de ureche". 300.000 de euro, în 10 ani, pentru o minciună cu acte

Cum şi-a luat un procuror pensie de handicap că era "surd de ureche". 300.000 de euro, în 10 ani, pentru o minciună cu acte

În condiţiile în care se vorbeşte tot mai mult de desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor, jurnaliştii Antena 3 readuc în discuţie cazurile a doi magistraţi cu dosare care au stârnit stupoare, chiar revoltă, Dan Nica şi Ion Corneliu Tudoran.

de Adrian Ursu    |    Berta Popescu    |    Oana Zamfir    |   

Scandalul desfiinţării Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a explodat vineri în coaliţia de guvernământ, unde un reprezentant important al UDMR a spus că desfiinţarea Secţiei Speciale aduce justiţia din România la şantajul pe care l-am văzut ani de zile, şantajul unor procurori la adresa unor judecători, ţinute la sertar şi arătate doar când trebuie - este comentariul făcut de jurnalistul Adrian Ursu la Antena 3, care a prezentat, mai departe două cazuri reprezentative de magistraţi cercetaţi de SIIJ în dosare suspecte.

Unul din exemple este al unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, cercetat pentru o escrocherie de cea mai joasă speţă. Cazul a fost explicat de jurnalista Antena 3, Ana Maria Bujor. Astfel, în 2007, cei de la DNA au descoperit că procurorul Dinu Nica a luat mită într-un dosar. Aproape un an mai târziu, sperând să scape de pedeapsă, procurorul a depus o cerere de pensionare pe caz de boală, că nu mai aude bine. În 2008, Dinu Nica reuşeşte să obţină pensionarea pe caz de boală, dar în acelaşi timp el a rămas activ în câmpul muncii ca avocat.

La un moment dat, autorităţile s-au prins că procurorul "surd de ureche" nu are nicio deficienţă. Se întâmpla asta în 2016. Procurorul respectiv a fost dat pe mâna justiţiei pe care a servit-o atâţia ani, pentru un prejudiciu cauzat de 300.000 de euro. În acest moment, procurorul este anchetat de SIIJ pentru acest prejudiciu creat în 10 ani. El a fost şi condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare, a precizat Ana Maria Bujor, senior editor Antena 3.

Al doilea caz de magistraţi cu probleme anchetaţi de SIIJ, prezentat de Antena 3, este acela al unui judecător acuzat că a inventat probe în procese. Acest al doilea caz îl puteţi urmări în materialul video de mai jos. Este vorba despre judecătorul Ion Corneliu Tudoran, cel care a instrumentat şi un celebru dosar al omului de afaceri Puiu Popoviciu, dosarul Fermei Băneasa.

Subiecte în articol: Dan Nica Ion Corneliu Tudoran SIIJ
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei