Antena 3 CNN International News Mișcarea care ar întoarce soarta războiului în Ucraina, anticipată de un oficial al serviciilor de informații NATO

Mișcarea care ar întoarce soarta războiului în Ucraina, anticipată de un oficial al serviciilor de informații NATO

Un oficial de rang înalt al serviciilor de informații NATO a declarat luni că există indicii care arată că războiul dus de Rusia în Ucraina a intrat într-un impas, în contextul în care majoritatea forțelor Moscovei sunt blocate iar avioanele de luptă rusești nu au reușit să asigure superioritatea aeriană.

de Adrian Iclozan    |   

"Dacă acest conflict nu este deja în impas, se îndreaptă rapid spre unul. Și asta înseamnă ceva, dacă ne gândim la disproporția forțelor la începutul conflictului. Nu ajungi aici dacă nu ai făcut o serie de greșeli", a spus oficialul NATO, conform CNN.

Potrivit sursei citate, un impas în conflictul rușilor cu forțele ucrainene este periculos, în contextul în care Moscova se bazează pe utilizarea armelor mai puțin precise împotriva țintelor civile, de când campania sa militară s-a blocat.

"Vor renunța (la luptă) ucrainenii? Nu, au spus asta foarte clar. Deci, ce se întâmplă când aceste forțe se înfruntă reciproc în acest fel?", a continuat oficialul NATO.

El a arătat că nici Rusia nu dă înapoi, în ciuda pierderilor. În ultimele zile, forțele ruse au continuat să mobilizeze întăriri și să amelioreze sprijinul logistic pe direcțiile operaționale spre Kiev și spre zonele din sud.

Oficial al serviciilor de informații NATO: "În Belarus se pregătește terenul pentru intrarea în război împotriva Ucrainei"

În același timp, guvernul din Belarus "pregătește terenul pentru a justifica o ofensivă a acestei țări împotriva Ucrainei", a avertizat oficialul citat de CNN. 

Avertismentul său se adaugă celor făcute de reprezentanți ai Kievului, care au declarat că Belarus ar putea intra în război alături de Rusia în Ucraina.

NATO își menține evaluarea că țelurile prioritare ale Rusiei presupun ca forțele Moscovei să cucerească Kievul, să forțeze o schimbare de guvern, să oblige Ucraina să își asume neutralitatea și să se demilitarizeze.

"Nu cred că Putin a renunțat la vreunul dintre aceste obiective", a concluzionat oficialul NATO.

Foto: Mall-ul distrus de un tir rus cu rachete în districtul Podilsky din Kiev, luni, 21 martie 2022. Cel puțin opt oameni au fost uciși

Subiecte în articol: Belarus razboi Ucraina Rusia
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai