Antena 3 CNN Actualitate Educație Întâlnire decisivă între profesori şi Guvern, duminică. Ce miniștri vor fi prezenți la negocieri

Întâlnire decisivă între profesori şi Guvern, duminică. Ce miniștri vor fi prezenți la negocieri

O nouă rundă de negocieri, în ceea ce priveşte greva profesorilor programată pentru luni, va avea loc duminică, 21 mai, între sindicatele din Educație și reprezentanții Guvernului.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Premierul Ciucă a invitat sindicatele din Educaţie la noi negocieri. Liderii profesorilor au răspuns invitaţiei.

La întâlnire au anunţat că vor participa şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, dar şi ministrul Muncii, Marius Budăi, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu şi ministrul educaţiei, Ligia Deca.

Vor trebui să găsească urgent o soluţie pentru revendicările cadrelor didactice, pentru că, altfel, de luni, acestea vor intra în grevă generală pe termen nelimitat.

Citeşte şi: Profesorii în grevă generală, de luni, 22 mai: Sindicaliștii transmit că vor onora orice invitație la negocieri | Ce spune ministerul, pe ultima sută de metri

"Nu ştiu de ce au lăsat pe ultima sută de metri. Asta arată interesul actualului guvern faţă de sistemul educaţional, ceea ce, vă spun direct şi cu responsabilitate, este ceva de noaptea minţii.

De o săptămână este anunţată această grevă. A fost o perioadă de ccâteva zile de grevă de avertisment şi de abia duminică vor să discute astfel încât, probabil că au impresia că mâine se va linişti treaba. Nu! Sub nicio formă! Este prea în scurt!

Ne dăm seama că aceste discuții nu se vor purta aşa de pe o zi pe alta şi că necesită timp, ceea ce înseamnă că noi, la nivelul familiilor suntem nemulţumiţi, în sensul în care într-adevăr greva generală începe luni", a declarat Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Părinţilor.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște