Antena 3 CNN Actualitate Papa Francisc, donație pentru Spitalul din Suceava

Papa Francisc, donație pentru Spitalul din Suceava

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare medicale pentru bolnavii de COVID-19 din România. Echipamentul și alte ajutoare urmează să ajungă la Spitalul din Suceava, cel mai mare focar de infecție din țara noastră.

Donația a fost făcută chiar de ziua onomastică a Suveranului Pontif. 

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare medicale, 200 de combinezoane și aproape 600 de măști sanitare. Materialele donate de Vatican vor ajunge sâmbătă la București, în același avion care transportă echipa de 11 medici și 6 asistenți români trimiși la începutul lunii la Spitalul Lecco din Milano. 

Papa Francisc s-a implicat încă de la începutul pandemiei în eforturile pentru oprirea răspândirii coronavirusului. În timpul slujbei de dimineață, Suveranul Pontif s-a rugat petru familile nevoiașe afectate de pandemie. 

Din cauza restricțiilor impuse din cauza virusului, Papa Francisc a anulat mai multe evenimente și deplasări stabilite pentru lunile martie și aprilie. Călătoria Sfântului Părinte în România de anul trecut rămâne ultima sa deplasare într-o țară europeană de la izbucnirea pandemiei. 

Papa Francisc, donație pentru Spitalul din Suceava


 

Subiecte în articol: donatie suveranul pontiv
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept