Antena 3 CNN International News Pasageri petrecăreți, blocați în Mexic după ce companiile aeriene au refuzat să-i îmbarce

Pasageri petrecăreți, blocați în Mexic după ce companiile aeriene au refuzat să-i îmbarce

Mai mulți membri ai unui grup de petrecăreți, care au dansat, băut și defilat fără măști la bordul unui zbor către Cancun, s-au trezit blocați în Mexic, după ce zborul lor de întoarcere în Canada a fost anulat, iar alte companii aeriene au refuzat să-i ducă acasă.

de Cerasela Stafie    |   

Grupul a zburat la Cancun din Montreal pe 30 decembrie la bordul unui zbor charter Sunwing Airlines pentru o excursie organizată de ”grupul privat exclusiv” 111 Private Club.

Videoclipul petrecerii de la bord, care arată pasagerii dansând și bând pe culoar, a stârnit indignare în Canada. O investigație efectuată de Transport Canada este în curs de desfășurare, iar pasagerii s-ar putea confrunta cu amenzi considerabile.

Premierul canadian Justin Trudeau a declarat miercuri că este ”extrem de frustrat” de incident.

„Este neplăcut să vezi că oamenii se pun pe ei înșiși, își pun concetățenii, pun în pericol lucrătorii companiilor aeriene, fiind complet iresponsabili”, a spus Trudeau într-un briefing.

James William Awad, organizatorul evenimentului și președintele TripleOne, a transmis că închiriase un avion privat pentru ”a asigura siguranța tuturor”, iar toți oamenii efectuaseră teste COVID-19 înainte de decolarea din Montreal. El a adăugat că înțelege că ”mulți concetățeni sunt supărați de situația actuală”.

Compania Sunwing și-a anulat zborul de întoarcere, care era programat pentru 5 ianuarie, deoarece grupul nu a fost de acord cu termenii și condițiile de călătorie. Compania aeriană a declarat că comportamentul pasagerilor a fost ”indisciplinat și a încălcat mai multe regulamente canadiane ale aviației, precum și reglementările de sănătate publică”.

 Air Canada și Air Transat au spus că nu vor transporta călătorii acasă, invocând siguranța altor pasageri și a echipajului.

Awad a transmis că 111 Private Club lucrează pentru a aduce toți participanții la excursie acasă cât mai repede cu putință.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania