Antena 3 CNN International News Chinezii construiesc o replică în mărime naturală a Titanicului

Chinezii construiesc o replică în mărime naturală a Titanicului

O replică în mărime naturală a pachebotului Titanic, prima de acest fel din lume, se află în construcţie, începând de joi, într-un parc tematic din provincia chineză Sichuan.

de Alexandra Ionescu    |   

O replică îm mărime naturală a Titanicului este în curs de construcţie în China şi este aproape gata.

Nava, care are aceleaşi dimensiuni cu cea originală, va putea fi vizitată şi este destinată tuturor celor care s-au întrebat "cum e să fii pasager al celui mai mare şi luxos vas din lumea".

Construcția ar urma să fie atracția unui parc tematic în care vizitatorii pot urca la bordul „Titanicului chinezesc", care va avea inclusiv celebrul salon de dans, săli de teatru, mai multe punți și o piscină.

În Suining, în sud-vestul țării, patru macarale stau atârnate peste o imensă cală pe uscat, pe malul unui râu. Pe șantierul naval se produce o replică a Titanicului, faimoasa navă care s-a scufundat acum mai bine de un secol în Atlantic, cauzând moartea a peste 1.500 de pasageri și a membrilor echipajului.

„Este un proiect foarte complicat”, a declarat Su Shaojun, inițiatorul proiectului.

Cea mai apropiată mare de Suining este la mai mult de 1.000 de kilometri distanță. Antreprenorul este însă convins că cei curioși vor veni să viziteze „Titanicland”, viitorul parc tematic dedicat navei.

Costul proiectului ajunge la 10 miliarde de yuani (1,2 miliarde de euro). Inaugurarea este programată pentru sfârșitul anului.

La fel ca și originalul, replica domnului Su va măsura 260 m lungime. A fost nevoie de șase ani pentru a o construi – de două ori mai mult decât a fost nevoie pentru adevăratul pachebot – o sută de muncitori și 23.000 de tone de oțel. 

Titanicul original a plecat în prima sa călătorie de la Southampton, Anglia, la New York pe 10 aprilie 1912. La acea vreme, era cea mai mare navă de pasageri pe linia de plutire.

Pe 14 aprilie, în jurul miezului nopții, nava a lovit un aisberg și s-a scufundat în mai puțin de trei ore. Potrivit raportului Senatului SUA privind dezastrul Titanic, 1.517 persoane au murit, iar 706 au supraviețuit dintr-un total 2.223 de pasageri și membri ai echipajului.

Subiecte în articol: Titanic replica China
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs