Antena 3 CNN International News Washington: "Rusia minte. Numărul soldaților masați la granița cu Ucraina a crescut. Urmăriți presa rusă de stat în zilele următoare!"

Washington: "Rusia minte. Numărul soldaților masați la granița cu Ucraina a crescut. Urmăriți presa rusă de stat în zilele următoare!"

Forțele ruse mobilizate de-a lungul graniței cu Ucraina au sporit cu aproximativ 7.000 în ultimele zile.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Informația a fost comunicată miercuri seara de autoritățile SUA și contrazice susținerile Moscovei, conform căreia forțele ruse angrenate în exerciții se retrag la bazele lor.

Potrivit unui oficial de rang înalt al actualei administrații americane, citat de CNN, ultimele evoluții arată că declarațiile făcute de reprezentanți din Rusia cu privire la retragerea trupelor sunt false iar disponibilitatea exprimată public de președintele Vladimir Putin pentru negocieri este "un pretext".

"Fiecare indiciu pe care îl avem arată că, în timp ce își exprimă public disponibilitatea pentru discuții și pretind că iau măsuri pentru detensionare, ei se pregătesc în secret pentru război", a spus oficialul american.

Oficial american: "Numărul soldaților mobilizați de Rusia depășește 150.000"

Noile estimări arată că numărul forțelor mobilizate de Rusia depășește valoarea de 150.000 indicată de președintele Joe Biden în declarația televizată din această săptămână.

Oficialul citat de CNN a avertizat din nou că Moscova ar putea utiliza un pretext de tip "false flag" (o agresiune comisă de ruși și atribuită ucrainenilor, n.r.) pentru a lansa un atac.

Pretextul ar putea include acuzații la adresa activității NATO, o pretinsă incursiune în teritoriul ruse sau ipotetice atrocități comise în regiunile separatiste din estul Ucrainei.

"Ne așteptăm la mai multe relatări false în presa rusă de stat în zilele următoare. Nu știm ce formă va îmbrăca falsul pretext. Dar sperăm că lumea este pregătită", a insistat sursa citată de CNN.

Aceste noi informații de la Washington sunt concordante cu ultimele declarații făcute, miercuri, de secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Acesta a spus că nu a văzut încă niciun semn al de-escaladării în teren, a acuzat Rusia că a provocat, prin mobilizarea de trupe, cea mai gravă criză din ultimii zeci de ani și că, pentru Moscova, "noua normalitate" înseamnă amenințarea stabilității Europei.

Foto: Tanc rusesc  T-72B3 angrenat în exerciții militare în apropiere de Sankt Petersburg, 14 februarie 2022

Subiecte în articol: Rusia trupe SUA false flag
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște