Antena 3 CNN Politică Sinteza zilei. Cine va fi noul premier al României

Sinteza zilei. Cine va fi noul premier al României

de S.T.    |   

Susținătorii potențialilor premieri ai României au luat parte la o confruntare istorică, luni seară, la „Sinteza zilei cu Mihai Gâdea”.

Cine ar fi cel mai bun prim-ministru al României? Pe cine vreți premier după alegeri? Ce alianță ar trebui să guverneze țara din decembrie?

Senatorul liberal Ben-Oni Ardelean a declarat că obiectivul principal al PNL este câștigarea alegerilor. „Cred că sunt oameni în PNL care ar putea să dețină funcția de premier fără niciun fel de problemă”, a spus senatorul.

Potrivit lui, „sunt foarte mulți primari și președinți de consilii județene care pot face față”.

„Doamna Alina Gorghiu este o propunere, dar sunt și alții”, a declarat Ben-Oni Ardelean.

Europarlamentarul Cătălin Ivan a susținut că preşedintele PSD Liviu Dragnea are cea mai mare șansă pentru funcția de premier al României.

„Este președintele partidului și e prima opțiune a unui partid care câștigă alegerile”, a opinat Cătălin Ivan.

„Important pentru PSD e să câștige alegerile. Liviu Dragnea e prima opțiune pentru funcția de premier, dar nu înseamnă că în partid nu mai sunt și alții care să fie pe această poziție, inclusiv Victor Ponta”, a mai spus Cătălin Ivan.

Analistul Radu Soviani este de părere că România se îndreaptă către o criză bugetară și e evident că Dacian Cioloș, actualul premier al României, nu vrea să dețină funcția și după alegerile din iarnă.

„Cioloș va trebui să gestioneze efectele economice ale propriei ignoranțe”, a spus Radu Soviani, luni, la Antena 3.

Liderul PMP Gelu Vișan este de părere că Traian Băsescu, fostul președinte al României, are experienţa necesară pentru a-şi asuma funcţia de premier după alegeri.

„Sunt un susținător al lui Traian Băsescu pentru funcția de prim-ministru al României. Dacă PMP intră în Parlament, s-ar putea ca PMP să fie partidul care înclină balanța”, a declarat Gelu Vișan.

Avocatul Pavel Abraham îl susține pe Victor Ponta pentru funcția de premier al României.

Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „Sinteza zilei”

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Noua fabrică din România care se deschide după Paște