Antena 3 CNN International News SUA, avertisment pentru Rusia: ”Vom răspunde agresiv”, dacă vor folosi arme chimice în Ucraina

SUA, avertisment pentru Rusia: ”Vom răspunde agresiv”, dacă vor folosi arme chimice în Ucraina

Rusia se va confrunta cu mai multe consecințe din partea SUA dacă va folosi arme chimice în invadarea Ucrainei: ”Vom răspunde agresiv”,a declarat duminică ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

de Cerasela Stafie    |   

”Ceea ce vedem că se întâmplă este, din nou, acesta este o operațiune cu steag fals a rușilor. Ei avansează cu privire la ceea ce ar putea intenționa să facă. Am mai văzut cum se întâmplă. Ei sunt cei care au folosit arme chimice... Și suntem îngrijorați că ar putea folosi arme chimice în Ucraina”, a declarat Thomas-Greenfield.

”Am fost clari, dacă escaladează la acest nivel, vom răspunde agresiv la ceea ce fac. Ați văzut până acum consecințele acțiunilor noastre împotriva Rusiei și împotriva lui Putin și ei simt acele consecințe. Și se le vor simți mai mult dacă vor lua această decizie nefericită de a folosi arme chimice”, a precizat ambasadorul SUA la ONU.

SUA și NATO au avertizat că Rusia ar putea folosi arme chimice sau poate crea o operațiune cu ”steag fals” în cazul în care acestea sunt folosite în atacul său împotriva Ucrainei. La începutul acestei luni, președintele american Joe Biden a avertizat, de asemenea, că Rusia ”va plăti un preț mare dacă va folosi substanțe chimice”.

SUA au descoperit anterior că guvernul rus a folosit arme chimice în otrăvirea din 2020 a liderului opoziției ruse Alexey Navalny și în 2018 împotriva lui Serghei și Iuliei Skripal în Anglia. Ambele incidente au condus la sancțiuni în temeiul Legii privind controlul armelor chimice și biologice și eliminarea războiului, care impune președintelui să impună sancțiuni economice și diplomatice dacă se constată că o țară a folosit arme chimice.

SUA au mai spus că președintele sirian Bashar al-Assad, al cărui regim este susținut de Rusia, a folosit arme chimice asupra oamenilor de zeci de ori în timpul războiului de acolo.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște