Antena 3 CNN International News SUA închide ambasada de la Kiev și își mută diplomații în vestul Ucrainei pe fondul temerilor invaziei ruse

SUA închide ambasada de la Kiev și își mută diplomații în vestul Ucrainei pe fondul temerilor invaziei ruse

Statele Unite închid ambasada la Kiev și ”relochează temporar” numărul mic de personal diplomatic rămas în țară la Lviv, un oraș din vestul Ucrainei, ”din cauza accelerării dramatice a formării forțelor ruse”, a declarat secretarul de stat Antony Blinken.

de Cerasela Stafie    |   

Antony Blinken a precizat că măsurile au fost luate pentru a proteja personalul american prezent în Ucraina. ”Îndemnăm cu tărie pe toți cetățenii americani rămași în Ucraina să părăsească imediat țara”, a adăugat secretarul de stat.

”Aceste precauții nu subminează în niciun fel sprijinul nostru sau angajamentul nostru față de Ucraina. Angajamentul nostru față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei este neclintit”, a spus el.

”De asemenea, continuăm eforturile noastre sincere de a ajunge la o soluție diplomatică și rămânem angajați cu guvernul rus în urma apelului președintelui Biden cu președintele Putin și a discuției mele cu ministrul de externe Lavrov. Calea către diplomație rămâne disponibilă, dacă Rusia alege să se angajeze cu bună-credință. Așteptăm cu nerăbdare să ne întoarcem personalul la Ambasadă de îndată ce condițiile o permit", a adăugat Blinken.

Mișcările au loc la câteva zile după ce SUA au ordonat majorității angajaților guvernului să părăsească țara și au anunțat că serviciile consulare la Ambasada SUA vor fi suspendate începând de duminică. Departamentul de Stat a declarat în acest weekend că va păstra o mică prezență consulară în Lviv pentru serviciile de urgență.

Oficialii americani au cerut în repetate rânduri cetățenilor americani să părăsească Ucraina imediat, avertizând că o invazie rusă poate avea loc în orice moment.

Subiecte în articol: Ambasada SUA Ucraina invazie
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"