Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Românii nu vor primi noi subvenţii anul acesta. Ministrul de Finanţe: "Nu este loc de majorări suplimentare"

Românii nu vor primi noi subvenţii anul acesta. Ministrul de Finanţe: "Nu este loc de majorări suplimentare"

Ministrul de Finanțe a anunțat, în direct la Antena 3 CNN, că românii nu vor mai primi ajutoare suplimentare din partea statului, anul acesta.

de Ioana Mircea    |   

Adrian Câciu, Ministrul de Finanţe al României a anunțat în cadrul emisiunii Decisiv, că anul acesta focusul va fi pe recuperarea puterii de cumpărare.

"România va merge în 2023 pe recuperarea puterii de cumpărate. Noi vom merge pe principiul unor locuri de muncă mai bine plătite, pe de altă parte a unor investiții productive în economie.

Ceea ce noi ne-am propus este să reboost-ăm economia în prima parte a trimestrului, astfel încât să existe spațiu fiscal suplimentar pentru a putea să venim mai accelerat pe această recuperare de putere de cumpărare", a anunţat ministrul.

Totodată, acesta a susținut că în 2023 românii nu vor mai primi ajutoare suplimentare de la stat pentru că pentru acordarea lor este nevoie ca economia să crească.

Citeşte şi: Adrian Câciu, ministrul Finanţelor: "2023 un an complicat, trebuie redusă sărăcia"

"La acest moment nu este loc de majorări suplimentare (n.r. a subvențiilor), pentru că trebuie să creez spațiu fiscal. El vine din creșterea economică. Economia trebuie să funcționeze.

Ne dorim în 2024 să ajungem la acea creștere de putere de cumpărare. Dacă lucrurile rămân cum sunt acum, eu sunt convins şi încerc să fiu mult mai optimist şi pe creşterea economică, şi pe spaţiul fiscal care se creează", a precizat Adrian Câciu.

Subiecte în articol: Ministrul de Finante subventii
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!