Antena 3 CNN Economic Transporturi Tesla recheamă în service peste 300.000 de mașini | Ce spune Elon Musk

Tesla recheamă în service peste 300.000 de mașini | Ce spune Elon Musk

Tesla recheamă în service peste 300.000 de mașini din cauza unor probleme la programul computerului care asigură asistenţa pentru şofer.

de Andreea Ştefan    |   

La un control al unui organism de reglementare în domeniu s-a stabilit că o astfel de problemă ar putea acţiona în mod periculos atunci când se află într-o intersecție, după cum scrie Agenţia France Presse.

Acțiunile producătorului de vehicule electrice au scăzut cu 5,69% la bursă, după ce notificarea pe această temă a fost făcută publică de Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA.

Rechemarea vizează toate modelele din gamă, S, X, Y și Model 3, echipate cu programul problematic, dar şi cele pe care urmează să fie aplicat.

Unele dintre maşinile rechemate au fost fabricate în 2016.

Citește și: Două femei au încercat să alimenteze o Tesla cu benzină | Căutau unde să bage pompa și au găsit rezervorul pentru lichidul de parbriz

FSD, care este testat în prezent, este un așa-numit software de nivel 2, care se referă mai mult la asistența șoferului decât la conducerea autonomă.

Potrivit anunțului publicat de NHTSA, defectele software-ului, atunci când sunt activate, pot face ca vehiculul să continue să meargă drept înainte atunci când a intrat pe o bandă de degajare care, teoretic, necesită viraj.

De asemenea, o mașină cu software-ul FSD activat poate trece printr-o intersecție fără a opri sau fără a încetini.

”Termenul rechemare pentru a descrie o actualizare de software este anacronic și pur și simplu greșit”

Subiecte în articol: tesla Elon Musk
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România