Antena 3 CNN Externe Victoria lui Donald Trump, anunțată în 1998 de un filosof american. Dar previziunea este sumbră pentru Statele Unite

Victoria lui Donald Trump, anunțată în 1998 de un filosof american. Dar previziunea este sumbră pentru Statele Unite

Victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale a fost o surpriză la nivel global și este, cred unii, un semnal că are loc o mișcare de proporții în mentalitate oamenilor.

Unii încă se mai întreabă cum a fost posibil acest rezultat și mulți oameni au ajuns la teoria unui filosof, pe numele său Richard Rorty.

Rorty a teoretizat, în 1998, că, în viitorul apropiat, stânga politică va pierde contactul cu realitatea și chiar se va autodistruge.

“Electoraul nonsuburban va decide că sistemul a eșuat și va căuta un lider puternic – cineva care să îi asigure că, odată ales, birocrații aroganții, avocații jucători și agenții bursieri nu vor mai avea putere de decizie”, este teoria lui Rorty, din 1998.

Criticile explozive ale lui Trump la adresa “elitelor” l-a plasat, cel puțin la nivel de imagine, în această ipostază. Și discursul lui Trump a avut ecou printre americani.

Totuși, Rorty a explicat și ce ar urma în Statele Unite, dacă un astfel de lider ar fi ales. Și previziunea este sumbă:

“Este foarte probabil, după apariția acestui lider, să se piardă toate victoriile americanilor de culoare, homosexualilor și minorităților. Atitudinea față de femei s-ar putea întoarce la vremuri demult apuse și ar putea ieși la iveală toate pornirile pe care americanii le au când li se dictează ce și cum să gândească de la elite.”

 

Subiecte în articol: Donald Trump previziune teorie
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept