Antena 3 CNN Be EU Certificatele de vaccinare emise de Republica Moldova, Serbia și Georgia, recunoscute de UE

Certificatele de vaccinare emise de Republica Moldova, Serbia și Georgia, recunoscute de UE

Uniunea Europeană va recunoaște certificatele de vaccinare anti-COVID-19 emise de Republica Moldova, Serbia și Georgia.

Certificatele de vaccinare emise de Republica Moldova, Serbia și Georgia, recunoscute de UE
Sursa foto: Getty Images/ Sean Gallup
de Cerasela Stafie    |    15 Noi 2021   •   17:17

„Aşa cum am fost alături de partenerii noştri în lupta împotriva pandemiei, continuăm să lucrăm împreună pentru a ne deschide în siguranţă. Aducem veşti bune înaintea reuniunii ministeriale a Parteneriatului Estic. Astăzi, salut faptul că Georgia, Republica Moldova, precum şi Serbia s-au alăturat sistemului nostru de certificat digital COVID şi aştept cu nerăbdare ca mai mulţi vecini ai noştri să se conecteze cât mai curând posibil,” a transmis comisarul european pentru extindere, Oliver Varhelyi.

Măsura a fost anunțată luni, la Bruxelles, iar aceasta va intra în vigoare începând de marți, 16 noiembrie. Totodată, la nivelul Uniunii Europene, vor fi recunoscute și certificatele emise de Noua Zeelandă.

Documentele emise în respectivele state vor fi conectate sistemului UE și accceptate în aceleaşi condiţii ca Certificatul Digital COVID al Uniunii. De asemenea, certificatul unic european va fi recunoscut de cele patru ţări terţe pentru călătoriile dinspre UE către respectivele state.

În total, potrivit comisarului european Oliver Varhelyi, după decizia de luni, 49 ţări şi teritorii de pe cinci continente sunt conectate la sistemul Certificatului Digital COVID al Uniunii Europene.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close